Ajuntament de Roses
Sou a: Inici / Noticies / Històric / La Riera Ginjolers reordenarà el pas de vehicles a un carril central

La Riera Ginjolers reordenarà el pas de vehicles a un carril central

El tram de la Riera Ginjolers de Roses pendent d'urbanitzar, comprès entre la Gran Via i el carrer Puig Rom, modificarà els vials a circulació de vehicles, que passa a situar-se a la part central de la rambla. Aquesta mesura permetrà ampliar l'amplada dels laterals, que es destinaran a passeig de vianants, espais de joc i estada, zones verdes i activitats comercials. Els vehicles mantindran la circulació en ambdós sentits de la marxa.
Modificació Riera Ginjolers

Modificació Riera Ginjolers

02/05/2013 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Actualment, la part superior de la Riera Ginjolers presenta dos vials de circulació a banda i banda amb voreres estretes i un presència de vehicles important, mentre que a la part central, predomina l'ocupació d'aparcament en superfície per a vehicles, exceptuant una zona infantil a l'alçada del carrer Puig Rom i un petit espai d'estada amb arbrat a tocar de la Gran Via.

La construcció de diferents blocs plurifamiliars que han ocasionat l'aparició de locals comercials i de restauració en les plantes baixes, així com les característiques pròpies de l'entorn, principalment residencial i comercial, han motivat que el consistori hagi acordat la modificació urbanística aprovada en el ple del passat dilluns. La nova regulació permetrà canviar la fisonomia d'aquest important espai del centre del municipi, reconvertint-lo en un nou passeig amb dues grans voreres a tocar de les façanes i un vial de dos sentits central, que també acollirà les franges d'aparcament en bateria. Dels 11.051 m2 existents, 7,123 m2 correspondran a espais lliures, mentre que els 3.928 m2 restants es destinen a vialitat.

El nou dimensionat de la vorera dreta (aigües avall) permetrà acollir el pas per a vianants, i les terrasses dels locals de restauració existents, a més de crear un cordó verd amb la plantació d'arbrat que dotarà d'ombra al passeig durant l'estiu. Per la seva banda, la vorera esquerra, de major amplada, permetrà la reserva d'un vial de servei per a l'entrada i sortida dels garatges existents, així com diferents espais lúdics, d'estada i enjardinats al llarg del seu recorregut. Entre l'edifici de Telefònica i el carrer Puig Rom, sense accés a garatges, es condicionarà un gran espai de lleure amb espais de jocs infantils.

L'objectiu és completar la urbanització de la Riera amb una successió de petits nuclis verds que millorin la qualitat de vida de la ciutadania i el paisatge urbà, al temps que fomenten la cohesió social i la convivència ciutadana.

La part central, per la seva banda, es destinarà a la circulació de vehicles, però amb velocitat reduïda per fer-lo compatible amb bicicletes, i també acollirà la distribució de diferents zones d'aparcament de motos i vehicles, càrrega i descàrrega i reserva de places per als usuaris amb mobilitat reduïda.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Imatge

Modificació Riera Ginjolers
Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet