La Sala SUF de Roses acull l’exposició sobre salut mental Parelles Artístiques

La Sala SUF de Roses acull del 6 al 20 de juny l’exposició Parelles Artístiques: Experiències Creatives per a la salut mental. L’acte d’inauguració tindrà lloc el proper divendres 10 de juny, a les 19.30h. La mostra aplega una vintena d’obres creades cadascuna d’elles a “quatre mans” entre un artista professional d’Osona i un usuari dels serveis de salut mental de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO) -entitat impulsora del projecte amb el suport d’Obra Social d’Unnim-.
Obra de M.Àngels T. i Pilarin Bayés :Bones Vistes

Obra de M.Àngels T. i Pilarin Bayés :Bones Vistes

06/06/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La instal·lació d’aquesta exposició a Roses compta amb el suport de l’Ajuntament i de Fadir, entitat rosinca que realitza activitats per facilitar suport econòmic, laboral i psicològic a persones discapacitades.

Per la seva banda, la FCMPPO gestiona tots els recursos comunitaris en salut mental existents a la comarca d’Osona. A més, promou l’art com a teràpia contra l’estigma de les malalties mentals amb diversos projectes com el de Parelles Artístiques.

En aquesta exposició es mostren peces creades amb diferents tècniques com pintura acrílica, pintura a l’oli, collage, escultura de forja, ceràmica amb terra argila, vímet, disseny gràfic, etc. Les parelles d’artistes es van crear al llarg de 2010 i fins al juliol de 2011 l’exposició va itinerant per diferents espais de Catalunya. Quan finalitzi aquest recorregut, les obres se subhastaran en una festa de clausura a Vic. Segons la comissària de l’exposició, la vigatana Isa Basset, "les obres són el premi a l’esforç, però el més important és el procés creatiu i les experiències que viuen les parelles artístiques a l’hora de crear-les".

Amb l’objectiu d’aprofundir en la sensibilització sobre les malalties mentals a la població, la FCMPPO organitza visites guiades a l’exposició adreçades a grups i entitats.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document