L’Ajuntament crea l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local per impulsar l’economia de Roses

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament acaba de posar en funcionament l’anomenada Agència d’Ocupació i Densenvolupament Local (AODL), encarregada de dinamitzar, impulsar i executar programes de promoció econòmica i ocupació a Roses. El nou servei està ubicat a l’edifici de l’Oficina de Turisme Municipal i té com a objectiu treballar conjuntament amb els agents socials, econòmics i empresarials de Roses, per a la posada en marxa de polítiques i programes que afavoreixin un creixement econòmic sostenible i generador d’ocupació a Roses.
Carme Delclòs, tècnica encarregada del nou servei

Carme Delclòs, tècnica encarregada del nou servei

09/12/2008 00:00 - L’Ajuntament crea l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local per impulsar l’economia de Roses   Departament de Comunicació i Premsa  

Els serveis que s’oferiran, treballaran en dos sentits. Pel que fa a l’empresariat, prioritza l’activació de la zona industrial, així com el desenvolupament d’accions per a la consolidació de les empreses rosinques, tals com cursos i seminaris de formació empresarial, informació de subvencions públiques i ajuts, i suport als nous emprenedors a través de l’organització de cursos de creació d’empreses, assessorament i suport en l’elaboració de plans d’empresa.

 

Pel que fa a les persones, l’Agència oferirà serveis d’atenció, assessorament i formació que facilitin la incorporació de les persones aturades en el mercat laboral, així com la permanència de les persones que estan treballant.

 

Una de les primeres actuacions impulsades per aquesta oficina és el Pla d’ocupació de millora de l’espai urbà de Roses, el qual suposa la immediata contractació d’un total de nou persones -actualment en situació d’atur- per a la realització de tasques de manteniment urbà al municipi. Aquesta contractació està subvencionada pel Servei Català d’Ocupació de la Generalitat i tindrà una durada de sis mesos. El seu objectiu és formar professionalment els participants en tasques de jardineria, pintura i manteniment, amb l’objectiu de facilitar la seva propera incorporació al món laboral.

 

Amb la creació de l’AODL, l’Ajuntament afronta l’actual conjuntura de crisi econòmica impulsant accions dirigides a la generació de llocs de treball i a la reactivació econòmica del municipi. A aquesta actuació, cal sumar els dos nous plans ocupacionals previstos pel Pla de Barris concedit per la Generalitat de Catalunya a Roses, així com la propera implantació d’un altre Pla d’Ocupació Patrimonial, que estarà adreçat a dones de més de 45 anys aturades.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document