L’Ajuntament de Roses establirà un conveni per apropar el Síndic de Greuges a la població

Dijous 12 de novembre, l'oficina del Síndic de Greuges es va desplaçar a Roses per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants de la localitat. A més, el síndic i altres membres del seu equip van visitar el CEIP Montserrat Vayreda, les dependències de la Policia Local i la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Rafael Ribó també es va entrevistar amb l'alcaldessa, Magda Casamitjana.
Reunió Síndic i Alcaldessa

Reunió Síndic i Alcaldessa

13/11/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

En total, els membres de l'equip del Síndic van rebre ahir 37 visites, que es van materialitzar en 20 queixes i 17 consultes. Amb relació a les problemàtiques exposades i als escrits rebuts a la institució, el Síndic ha decidit obrir una actuació d'ofici sobre la delimitació del domini maritimoterrestre que està portant a terme a Empuriabrava i Roses el Ministeri de Medi Ambient. Un cop s'hagi recollit tota la informació possible, es remetrà al Defensor del Poble, competent per supervisar l'Administració estatal.

Durant la reunió celebrada a l’Ajuntament de Roses, Magda Casamitjana va agrair la visita del Rafael Ribó i el seu equip a la població i va manifestar la total disposició del consistori a col·laborar en l’apropament de la figura del Síndic al municipi, amb l’objectiu de garantir el dret de la ciutadania a la defensa dels seus drets i a una bona administració.

En aquest sentit, l’alcaldessa va avançar que en el moment actual es troba en tramitació un conveni que es preveu aprovar en el proper plenari municipal, mitjançant el qual s’establirà el mecanisme perquè el Síndic pugui recullir les consultes i queixes dels rosincs d’una manera periòdica i àgil, fet que permetrà la realització d’un treball monogràfic sobre el municipi i simplificarà l’accés per part de la ciutadania.

Pel que fa a les actuacions procedents d'habitants de Roses, el Síndic va iniciar 32 actuacions (8 queixes i 24 consultes) l'any 2008. El 2009 ja se n'han fet 36 ( 16 queixes i 20 consultes).

Procediment administratiu, consum i serveis socials, amb 6 cada una, són les àrees sobre les quals es van fer més actuacions (queixes i consultes) durant el 2008. També es van rebre 4 queixes i consultes referides a temes d'ordenació del territori, àrea que engloba urbanisme, habitatge i medi ambient.

Des de 1996, l'oficina del Síndic ja ha fet 85 desplaçaments arreu de Catalunya, 53 durant l'actual mandat del síndic Ribó. L'anterior desplaçament abans de Roses va ser Sant Cugat. Aquesta és la tercera vegada que el Síndic desplaça l'oficina a l'Alt Empordà. Va visitar Figueres el novembre de 1998 i el gener del 2008.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document