L’Ajuntament de Roses generarà 114 llocs de treball en l’aplicació del Fons Estatal d’Inversió Local

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar els projectes amb què concorre a la convocatòria del Fons Estatal d’Inversió Local, fons especials que l’Estat destina a la dinamització de l’economia i l’ocupació davant l’actual situació de crisi econòmica. En total, el consistori rosinc ha aprovat la realització de nou projectes que suposaran una inversió de 3.210.390 € i que, complint amb els objectius marcats per la convocatòria, permetrà la creació d’un total de 114 nous llocs de treball.
Presentació Fons: Magda Casamitjana, Montse Palma

Presentació Fons: Magda Casamitjana, Montse Palma

16/01/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Es contractaran empreses rosinques

Una de les prioritats marcades per l’Ajuntament ha estat la d’impulsar projectes que garantissin la creació d’ocupació i la reactivació de l’economia del propi municipi. Seguint aquest paràmetre, la contractació de les empreses que executaran les diferents obres i projectes aprovats es farà mitjançant procediments negociats que permetin seleccionar contractistes de Roses, d’acord amb la legislació vigent.

En el moment actual, el consistori ha fet arribar al Ministeri d’Administracions Públiques els projectes per a la seva aprovació. Es preveu que, un cop contractades les diferents obres a executar, els treballs s’iniciïn a partir del proper 25 d’abril.

S’han prioritzat els projectes que més personal requerien

Els projectes inclosos dins del Fons d’Inversió Local han prioritzat aquelles obres que requerien un major nombre de treballadors, fet que ha permès ascendir els llocs de treball que es crearan fins a un total de 114.

D’altra banda, aquests projectes incidiran en la millora del paisatge urbà i de les vies públiques de la ciutat, atenent la importància que té per a un municipi eminentment turístic com és Roses disposar d’un entorn urbà de primera qualitat.

Així, s’han inclòs dos projectes de soterrament de contenidors, amb la creació d’un total d’onze illes (nou del front marítim i dos més de la zona centre), que faran desaparèixer un important nombre dels actuals contenidors de superfície, amb una conseqüent millora paisatgística.

La realització d’una quarantena d’actuacions que inclouran l’asfaltatge de vials, la pavimentació de voreres i l’eliminació de barreres arquitectòniques de diferents carrers -tant del nucli com de les urbanitzacions de la ciutat-, així com la millora d’equipaments esportius per respondre a les necessitats actuals de clubs i entitats, culminaran la totalitat d’actuacions incloses en la convocatòria.

Cal remarcar que cap dels projectes aprovats figurava dins del pressupost d’inversions per al 2009, que es manté inalterable tal i com el va aprovar el plenari municipal. Les actuacions, per tant, sí suposaran l’avançament de projectes previstos per al període 2010-2012, la qual cosa permetrà alliberar un total de 3,2 MEUR que el consistori destinarà a altres projectes de futur.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document