L’Ajuntament de Roses i Adigsa oferiran un servei de mediació per al lloguer d’habitatges a preu taxat

L’equip de govern municipal de Roses ha aprovat un conveni amb l’empresa pública del Departament de Medi Ambient i Habitatge que administra i gestiona els habitatges socials públics de la Generalitat, Adigsa, per a gestionar conjuntament un programa de Mediació per al lloguer d’habitatges.
03/04/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
L’acord contempla la creació d’una Borsa d’Habitatge de Lloguer Social i una Borsa Jove d’Habitatge a Roses, amb la finalitat d’incrementar l’oferta de pisos de lloguer a preus moderats adreçats a persones o famílies que demostrin la necessitat d’accés a una vivenda. La creació d’aquestes Borses ha de permetre facilitar l’arrendament de pisos a preus moderats a les persones inscrites, segons els criteris acordats per les dues administracions. El conveni preveu una sèrie de garanties per als propietaris, des de la tramitació d’una assegurança multirisc de la llar, fins a la gestió de les fiances, passant per la col.laboració a l’hora de dur a terme obres de rehabilitació dels habitatges, en cas que siguin necessàries i el propietari no pugui assumir-les.

Unificació de criteris per a l'adjudicació d'habitatges protegits
 
D’altra banda, la Junta de Govern municipal de Roses també ha aprovat un altre conveni de col.laboració amb Adigsa, en aquest cas per tal de facilitar i unificar la gestió de les sol.licituds d’habitatges de protecció oficial que és previst construir a Roses. Amb aquest objectiu, es crearà una base de dades única que facilitarà l’homogeneïtzació dels processos d’adjudicació dels habitatges.
El conveni preveu la creació d’un Registre de Sol.licitants d’Habitatges de Protecció Oficial, així com l’unificació de criteris entre l’Ajuntament i Adigsa a l’hora d’accedir a l’adjudicació dels habitatges.
L’aprovació d’aquest conveni es fa efectiva després que el municipi de Roses hagi estat inclòs pel govern de la Generalitat en el Programa d’Àrees Residencials Estratègiques (ARE), una nova figura creada pel govern català amb l’objectiu d’alliberar sòl urbà per a la construcció de nous habitatges, la meitat dels quals seran de protecció oficial. A Roses, la zona que es desenvoluparà està situada a la carretera de les Arenes, entre l’àrea esportiva i la comissaria dels Mossos d’Esquadra, darrera la zona escolar, on és previst construir-hi uns 500 habitatges.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document