L’Ajuntament de Roses i el Ministeri de Medi Ambient acorden la realització de diversos projectes en el litoral rosinc

L’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, es va reunir ahir a Madrid amb representants del Ministeri de Medi Ambient per tractar la situació i projectes de futur de diferents espais naturals i del litoral de Roses. La jornada va finalitzar amb diversos acords en referència a Punta Falconera, als camins de ronda Canyelles- Almadrava i Almadrava- Montjoi, i a la finalització del passeig Marítim en el seu tram entre la Riera Ginjolers i el Port Esportiu.
06/07/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’alcaldessa de Roses, acompanyada per la diputada al Congrés, Montse Palma, va mantenir entrevistes amb el director general de Costes, José Fernández, i amb el subdirector general de la Gestió Integral del Domini Públic Marítimoterrestre, Ángel Muñoz, que van permetre establir els criteris sobre el desenvolupament de diversos projectes a la vila de Roses.

Pel que fa al Paratge de Punta Falconera, adquirit recentment pel consistori rosinc, el Ministeri va confirmar la seva intenció en la subscripció d’un conveni amb l’Ajuntament per a la transmissió de la finca. Aquest conveni -ja molt avançat i que es preveu pugui signar-se en les properes setmanes-, establirà altres aspectes com el Pla d’actuacions a executar per a la rehabilitació de la propietat al seu estat natural, el finançament necessari per a aquestes accions, o la cessió a l’Ajuntament per a la futura gestió de l’espai.

Un altre dels temes tractats va ser la realització de dos nous trams del camí de ronda rosinc, compresos entre les platges de Canyelles i l’Almadrava, d’una part, i l’Almadrava i Montjoi, de l’altra. Respecte a aquestes actuacions, de les quals existeixen ja dos avantprojectes redactats, el Ministeri va manifestar la seva intenció d’incloure-les dins el pressupost corresponent al 2008, atès el seu interès per possibilitar actuacions de preservació del Cap de Creus.

Finalment, un altre dels temes plantejats va ser el darrer tram del passeig Marítim de Roses que queda pendent d’execució. En aquest projecte es dóna el cas que part del passeig (entre la Riera Ginjolers i la plaça del Peix) pertany a costes de la Generalitat de Catalunya, mentre que el tram restant (fins al Port Esportiu) és àmbit del ministeri de Medi Ambient.

Davant aquest fet, i atenent l’actual situació d’estudi sobre la transferència de competències que preveu el nou Estatut, es va acordar treballar per aconseguir una actuació conjunta entre les dues administracions competents, la qual cosa possibilitarà agilitzar el projecte i realitzar-lo directament en una única fase.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document