L’Ajuntament de Roses instal·la la Bústia del Síndic de Greuges

Des d’aquesta setmana ja es troba instal·lada en el vestíbul de l’Ajuntament de Roses la Bústia del Síndic de Greuges de Catalunya, la qual ha de facilitar i fer més directa la comunicació entre la ciutadania rosinca i el màxim defensor de les persones en l’àmbit català. Les sol·licituds i queixes dipositades en aquesta bústia es recolliran periòdicament, directament per personal del Síndic, per a la seva tramitació.
Bùstica Síndic de Greuges

Bùstica Síndic de Greuges

13/07/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els ciutadans i ciutadanes de Roses ja poden fer arribar les seves peticions al Síndic de Greuges de Catalunya d’una forma directa, còmode i senzilla, mitjançant la bústia d’ús exclusiu d’aquesta institució que acaba d’instal·lar-se en el vestíbul de l’Ajuntament (just al costat del taulell del Servei d’Atenció al Ciutadà). Aquesta iniciativa és fruit del conveni de col·laboració signat pel consistori i el Síndic el passat mes de maig, i té per objectiu oferir una millor atenció als habitants de Roses en la defensa dels seus drets en l’àmbit local.

En base a aquest conveni, s’estableix que el Síndic ofereix a partir d’ara a l’Ajuntament una supervisió singularitzada de la seva actuació (tramesa d’un informe anual, estadístiques sobre consultes i queixes tramitades, possibilitat d’assistència a plenaris municipals, etc), al mateix temps que s’apropen les vies d’accés de la ciutadania amb aquesta institució. A més de la bústia, altres vies de contacte amb el Síndic són l’habilitació d’un espai per a visites personals i l’establiment de trobades tècniques conjuntes.

Aquesta iniciativa respon a la voluntat municipal per facilitar l’accés de la ciutadania a la important tasca de defensa dels drets
fonamentals i de les llibertats públiques de les persones que el Síndic desenvolupa. Les dues institucions s’han compromès també a donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes que afectin competències municipals.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document