L’Ajuntament de Roses promou la creació d’una plataforma de serveis per a la dependència

L’Ajuntament de Roses impulsa la creació d’una plataforma de serveis per a la dependència, que estaria situada entre la carretera del Mas Oliva i el Camí del Cementiri, a la zona de la residència geriàtrica Nova Vida. Precisament una part d’aquests terrenys, de 14.000 metres quadrats, són propietat de la cooperativa que gestiona la residència, i la resta són municipals. Aquesta iniciativa es complementaria amb la construcció de pisos tutelats o assistits per a gent gran en un espai d’uns 6.000 metres quadrats proper a la plataforma de serveis, situat a la confluència entre la riera Ginjolers i el Raval dels Grecs en terrenys que són, en la seva major part, propietat de l’Incasòl, i la resta municipals.
Residència Nova Vida

Residència Nova Vida

20/03/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
La creació d’aquesta plataforma respon a les necessitats socials de les persones amb dependència, tenint en compte que, actualment, l’únic centre per a gent gran que hi ha a la població és la residència Nova Vida, gestionada per la societat cooperativa Doctor Pi i Sunyer, que disposa de 110 places de residència –50 d’elles concertades- i 25 places de centre de dia. Aquesta cooperativa, juntament amb la Fundació d’Ajuda al Disminuït de Roses (FADIR) i l’Ajuntament, han acordat crear una associació per tirar endavant aquesta iniciativa de manera conjunta. El projecte contempla la construcció d’una segona residència d’entre 80 i 100 places i un centre de dia de 80 places concertades, que disposaria d’una àmplia oferta de serveis d’atenció a les persones amb dependència, com ara d’acompanyament, de suport psicològic o de rehabilitació, ja sigui en règim intern o d’atenció domiciliària.
De moment ja s’han iniciat converses amb la Direcció General de Cooperatives, el Departament de Benestar i Família i el Departament de Salut, que veuen amb molt bons ulls el projecte i han manifestat tot el seu suport.
D’altra banda, la intenció dels responsables municipals és complementar aquesta oferta amb la construcció de pisos tutelats o assistits per a gent gran en uns terrenys situats al sector UA4, entre la riera Ginjolers i els carrers Raval dels Grecs i Roger de Llúria, d’uns 6.000 metres quadrats, 5.000 dels quals són propietat de l’Incasòl i la resta municipals. En aquesta zona l’Incasòl preveu fer-hi uns 80 habitatges de protecció oficial, dels quals la meitat serien tutelats o amb servei d’assistència continuada per a la gent gran. Es tractaria d’habitatges d’uns 45 metres quadrats de superfície, en règim de lloguer, que disposarien a la planta baixa de serveis comunitaris i d’atenció les 24 hores.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document