L’Ajuntament de Roses restaurarà la col·lecció Joan Ortensi

El projecte, impulsat per l’Associació Amics de Joan Ortensi, té per objectiu posar-la a l’abast d’investigadors i públic general. L’Ajuntament de Roses encarregarà la neteja, classificació i conservació dels materials que integren la col·lecció Joan Ortensi, formada per peces arqueològiques, fauna marina i estris relacionats amb l’art de la pesca.
01/08/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
 L’objectiu del consistori és la recuperació d’aquesta col·lecció per a la seva posterior exposició al públic general, així com per a l’estudi d’estudiants i investigadors.

El ple municipal de Roses celebrat el passat dilluns va acceptar formalment la donació duta a terme pel rosinc Joan Ortensi i Berta abans de la seva mort. Gran amant de l’arqueologia, de les riqueses naturals de Roses i del món de la pesca, Ortensi reuní al llarg de la seva vida nombrosos exemplars de diferents espècies de fauna marina, peces arqueològiques, etc, que aplegà en la col·lecció que ara ha passat a mans de l’Ajuntament.

El ple municipal de dilluns va agrair l’aportació cultural realitzada envers la ciutat de Roses. Ara, l’objectiu de l’Àrea de Cultura i Patrimoni del consistori és el d’emprar la col·lecció per a la divulgació de la riquesa dels ecosistemes marins de Roses i contribuir així al seu estudi i conservació.

El primer pas serà la realització de la neteja, classificació i conservació de tot el material. Aquestes tasques s’iniciaran el proper mes d’octubre i tindran una durada de dos mesos, transcorreguts els quals es presentaran els resultats obtinguts (singularitat espècies marines, etc).

Posteriorment, la col·lecció es posarà a l’abast d’investigadors, estudiants i públic general, en un indret encara per definir. Una de les possibles ubicacions que contempla el consistori rosinc seria l’adequació d’un espai dins l’equipament que preveu condicionar properament en el Far de Roses.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document