L’Ajuntament disposa d’una plaça a la residència Nova Vida per atendre emergències socials

L’Ajuntament de Roses disposa des d’aquest mes de maig d'una plaça d'acolliment residencial al geriàtric Nova Vida de Roses. L'objectiu és el de poder donar una resposta immediata a les necessitats d’urgència social que es puguin produir al municipi, ofertant una plaça a persones grans sense recursos o sense família fins a la seva assistència definitiva per part dels organismes competents.
26/05/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’Ajuntament de Roses i la Cooperativa Dr. Pi i Sunyer acaben d’establir una col·laboració mitjançant la qual el consistori rosinc disposa a partir d’ara d’una plaça en la residència geriàtrica Nova Vida. Amb aquesta plaça de caràcter permanent, el Departament de Benestar Social de l’Ajuntament podrà donar resposta immediata als casos d’urgència social que es puguin produir en el municipi, garantint així l’assistència d’aquelles persones grans sense recursos econòmics per sustentar-se, ni família que se’n pugui fer càrrec.

 

Aquesta iniciativa ha sorgit de l’interès de l’Ajuntament a poder oferir una assistència temporal a aquests avis i àvies, fins que la seva assistència és assumida per la Generalitat, que és qui gestiona en darrera instància les places públiques de residència. D’aquesta manera, es garanteix el benestar i cura d’aquests ancians durant el període que duren aquestes gestions, fet que fins ara es feia molt difícil a causa a causa de l'habitual manca de places residencials tant a nivell públic com privat.

 

D’altra banda, durant els períodes en què aquesta plaça geriàtrica no estigui coberta per cap cas d’urgència social, el Departament de Benestar Social preveu posar-la a disposició de la resta de famílies de Roses per períodes temporals. L’objectiu és el d’afavorir un descans familiar a les persones que tenen al seu càrrec ancians, així com possibilitar acolliments temporals fins a trobar un recurs privat si és el cas, etc.

 

La residència geriàtrica Nova Vida entrà en funcionament l’any 1992. Consta d’un edifici d’assistència permanent on s’ubiquen totes les instal·lacions, serveis i habitacions, i vuit bungalows-apartament.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document