L’Ajuntament edita nou material per promoure el reciclatge al municipi

L’Ajuntament de Roses acaba d’editar i distribuir un llibret informatiu sobre el funcionament de la Deixalleria Municipal, consells per a un correcte reciclatge de residus i una guia pràctica amb tots els materials que es poden dipositar en aquestes instal·lacions. L’objectiu és incrementar a la població el dipòsit de materials aptes per al reciclatge i reaprofitament.
manuals

manuals

15/02/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La recollida de residus de la Deixalleria Municipal durant l’any 2006 va augmentar en un 12% respecte a l’any anterior i arribà a comptabilitzar un total de 2.971 tones de material recollides. Tot i així, l’Ajuntament ha endegat una nova campanya de sensibilitazació per promoure l’ús d’aquestes instal·lacions, arrel dels resultats obtinguts en un estudi realitzat fa uns mesos al municipi.

L’enquesta encarregada pel consistori a l’empresa STE Consulting va donar com a resultat que un 62,7% de la població rosinca valora com a bo o molt bo el servei de recollida de residus i neteja, mentre que un 73,7% manifesta que separa la brossa selectivament en funció de què aquesta sigui plàstic, paper, cartró o vidre. Tot i així, un 63,2 % de veïns declara no haver fet mai encara ús de les instal·lacions de la deixalleria municipal.

Davant aquest fet, l’Àrea de Medi Ambient ha decidit emprendre una campanya de sensibilització per millorar aquests resultats. El llibret informatiu que s’acaba d’editar s’ha distribuït a totes les llars del municipi i també està disponible a les dependències municipals.

En ell, es troba informació pràctica sobre els horaris i ubicació de la deixalleria, el llistat complet dels materials que s’hi poden dipositar, o les bonificacions de què disposen els seus usuaris en la taxa anual d’escombraries. El llibret s’ha editat en cinc idiomes: català, castellà, francès, anglès i alemany.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document