Ajuntament de Roses
Sou a: Inici / Noticies / Històric / L’Ajuntament encarrega una instal·lació escultòrica per a la plaça del refugi antiaeri

L’Ajuntament encarrega una instal·lació escultòrica per a la plaça del refugi antiaeri

L’Ajuntament de Roses ha encarregat la realització d’un projecte escultòric adaptat a les característiques de la plaça de la Pujada a l’Escorxador, on es troba un dels refugis antiaeris construïts a la població durant el període de la Guerra Civil.
Accés refugi antiaeri

Accés refugi antiaeri

Façana plaça Pujada Escorxador

Façana plaça Pujada Escorxador

10/02/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’objectiu del consistori és el de destacar la importància d’aquest espai en la història més recent de la vila i proporcionar un entorn adient d’acord amb el projecte de visites als túnels previst.

Les obres realitzades l’any 2002 a la plaça de la Pujada a l’Escorxador van posar al descobert una de les entrades del refugi antiaeri, que va permetre conèixer l’estat de conservació i el recorregut dels seus passadissos. Aquests, amb una llargada aproximada de 110 metres, transcorren per sota del carrer Josep Sabaté, per bifurcar-se a continuació i acabar al carrer Capità Ariza, d’una banda, i sota els edificis del carrer Barcelona, de l’altra.

El passat mes de setembre es va celebrar a Roses un acte en homenatge a les víctimes de la repressió franquista. Ara, la voluntat del consistori és la d'obrir el refugi al públic, atès el seu significat i la seva importància com a testimoni de la història més recent de la vila. En aquests moments s’està redactant el projecte que permetrà el seu condicionament per a la realització de visites, tot i que durant el passat any ja es van portar a terme tasques d’adequació de l’accés, neteja i il·luminació bàsica.

Paral·lelament, el consistori ha encarregat també la realització d’una intervenció escultòrica que permeti destacar la significació i peculiaritat d’aquest espai. Es preveu que la instal·lació es reparteixi entre l’accés als túnels i una de les façanes laterals de la plaça, on s’instal·larà un relleu de ferro i acer de grans dimensions.

L’obra, dotada de gran simbolisme, estarà dividida en tres espais temàtics: la baixada als túnels, la façana de la guerra que escenificarà el sofriment i els estralls causats per la guerra, i la façana de la pau, que vol ser una crida a l’esperança, la serenitat i la reflexió.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Imatge

Accés refugi antiaeri
Façana plaça Pujada Escorxador
Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet