L’Ajuntament implanta el servei públic de prevenció d’incendis forestals

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar la implantació del servei públic de prevenció d’incendis forestals, consistent en la realització -i posterior manteniment anual-, de franges perimetrals de protecció al voltant de totes les urbanitzacions, edificacions i instal·lacions aïllades que es trobin a menys de 500 metres de terreny forestal. L’objectiu d’aquest projecte és garantir la seguretat de les persones residents i habitatges d’aquestes àrees, on arriben a comtabilitzar-se 9.908 habitatges.
31/07/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La funció del nou servei preventiu és assegurar l’existència d’una franja exterior de protecció de 25 metres d’amplada al voltant de totes aquestes àrees considerades d’alt risc, que es mantindrà lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida. Els treballs per a l’execució i manteniment de les franges seran duts a terme, cada any, durant el període comprès entre el 16 de setembre i el 14 de juny, sense que es pugui realitzar cap treball forestal en el període considerat d’alt risc d’incendi, com és entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

Les àrees que s’integraran en aquest servei i que comptaran amb la delimitació de franges perimetrals contraincendis són les urbanitzacions les Garrigues, El Cortijo, Mas Matas, Mas Buscà-El Cardo, Mas Oliva, Canyelles-Almadrava-Puigrom, Muntanyeta-Sureda d’en Mairó-Grecs, Zona Industrial, Els Argonistes, i altres instal·lacions aïllades existents a espais com les cales Montjoi, la Pelosa i Jòncols.

La urbanització Mas Fumats i el Paratge Natural de Punta Falconera, per la seva banda, ja disposen d’aquesta protecció des dels anys 2006 i 2007 respectivament. El Mas Fumats va ser el primer punt del municipi en què s’executà la franja tallafocs de 25 metres com a prova pilot.

La reglamentació del nou servei estableix també que els propietaris de les parcel·les per on discorrin les franges protectores, tenen el deure de mantenir les seves propietats, urbanes o rústiques, en condicions òptimes de conservació i de salubritat pública, lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida, per contribuir a la prevenció i propagació d’incendis forestals.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document