Ajuntament de Roses
Sou a: Inici / Noticies / Històric / L’Ajuntament obre un concurs per escollir el projecte del nou Centre Cívic de la Rambla Ginjolers

L’Ajuntament obre un concurs per escollir el projecte del nou Centre Cívic de la Rambla Ginjolers

L’Ajuntament de Roses ha convocat un concurs de projectes per a la creació del nou equipament cultural que el Pla de Barris de Roses preveu construir a la Riera Ginjolers, concretament a l’espai que actualment ocupen la Societat Unió Fraternal (SUF) i els dos solars adjacents. Els arquitectes interessats poden presentar les seves propostes fins a finals d’octubre, moment en què un jurat integrat per membres de la corporació, un equip tècnic d’arquitectes i representants de la SUF, valorarà els treballs i assignarà el projecte guanyador.
Façana actual edifici SUF

Façana actual edifici SUF

21/07/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amb aquest sistema, el consistori vol potenciar la participació i obtenir una àmplia varietat de visions i projectes que permeti triar l’opció més avantatjosa i que millor s’adapti a les necessitats i a l’entorn del nou equipament. Tal i com s’estableix en el plec del concurs aprovat, es busca un edifici d’alta qualitat arquitectònica, que es relacioni bé en el context de casc antic, social, comercial i turístic de la població, que tingui en compte el comportament energètic i l’eficiència mediambiental, que es doti d’elements arquitectònics innovadors, i que s’adapti amb el programa d’usos fixat.

El projecte guanyador obtindrà un premi de 10.000 euros i l’adjudicació de la redacció del projecte i de la direcció facultativa de les obres de construcció del nou edifici. Es concediran dos accèssits de 2.000 euros cadascun, per a la segona i tercera proposta millor valorades.

Els arquitectes interessats poden consultar el plec de condicions del concurs a través de la pàgina web municipal de Roses. El termini de presentació dels projectes finalitzarà el proper 27 d’octubre de 2010, a les 14 h. Un cop finalitzat aquest termini, el jurat integrat per regidors de tots els grups municipals que integren la corporació, un equip tècnic de cinc arquitectes, i tres representants de la SUF, es reuniran per valorar les propostes i emetre veredicte.

Espais

El nou Centre Cívic ha de donar resposta a les necessitats marcades pel Pla d’equipaments culturals i d’ús ciutadà de Roses, estudi encarregat pel consistori l’any 2008, que va diagnosticar mancances d’espais per al desenvolupament de les activitats de les entitats de la població, per a la cultura de proximitat (exposicions, tallers,...), per a la realització d’activitats de mig format (concerts, conferències, xerrades, trobades,...), i de coordinació i relació entre les entitats que permeti crear sinèrgies i aprofitar oportunitats.

El nou Centre Cívic, per tant, inclourà els següents espais:

-Espai de joves
-Espai infantil
-Espai d’entitats
-Espai de tallers específics (cuina/ arts plàstiques/...)
-Sala polivalent d’ús per a la Societat Unió Fraternal (SUF)
- Aula d’estudi
- Aules paneables/polivalents
-
Despatx per a la gestió
-Vestíbul-espai expositiu i cafeteria
-
Bucs d’assaig
- Terrassa (espai de trobada i espai exterior per als nens)
- Magatzems

L’edifici estarà integrat per planta soterrani, planta baixa i tres plantes alçades.

Superfície total: 2.700 m2
Pressupost: 3,5 MEUR
Projecte finançat pel Pla de Barris de Roses i PUOSC

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Imatge

Façana actual edifici SUF
Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet