L’Ajuntament obre un concurs per escollir el projecte del nou Centre Cívic de la Rambla Ginjolers

L’Ajuntament de Roses ha convocat un concurs de projectes per a la creació del nou equipament cultural que el Pla de Barris de Roses preveu construir a la Riera Ginjolers, concretament a l’espai que actualment ocupen la Societat Unió Fraternal (SUF) i els dos solars adjacents. Els arquitectes interessats poden presentar les seves propostes fins a finals d’octubre, moment en què un jurat integrat per membres de la corporació, un equip tècnic d’arquitectes i representants de la SUF, valorarà els treballs i assignarà el projecte guanyador.
Façana actual edifici SUF

Façana actual edifici SUF

21/07/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amb aquest sistema, el consistori vol potenciar la participació i obtenir una àmplia varietat de visions i projectes que permeti triar l’opció més avantatjosa i que millor s’adapti a les necessitats i a l’entorn del nou equipament. Tal i com s’estableix en el plec del concurs aprovat, es busca un edifici d’alta qualitat arquitectònica, que es relacioni bé en el context de casc antic, social, comercial i turístic de la població, que tingui en compte el comportament energètic i l’eficiència mediambiental, que es doti d’elements arquitectònics innovadors, i que s’adapti amb el programa d’usos fixat.

El projecte guanyador obtindrà un premi de 10.000 euros i l’adjudicació de la redacció del projecte i de la direcció facultativa de les obres de construcció del nou edifici. Es concediran dos accèssits de 2.000 euros cadascun, per a la segona i tercera proposta millor valorades.

Els arquitectes interessats poden consultar el plec de condicions del concurs a través de la pàgina web municipal de Roses. El termini de presentació dels projectes finalitzarà el proper 27 d’octubre de 2010, a les 14 h. Un cop finalitzat aquest termini, el jurat integrat per regidors de tots els grups municipals que integren la corporació, un equip tècnic de cinc arquitectes, i tres representants de la SUF, es reuniran per valorar les propostes i emetre veredicte.

Espais

El nou Centre Cívic ha de donar resposta a les necessitats marcades pel Pla d’equipaments culturals i d’ús ciutadà de Roses, estudi encarregat pel consistori l’any 2008, que va diagnosticar mancances d’espais per al desenvolupament de les activitats de les entitats de la població, per a la cultura de proximitat (exposicions, tallers,...), per a la realització d’activitats de mig format (concerts, conferències, xerrades, trobades,...), i de coordinació i relació entre les entitats que permeti crear sinèrgies i aprofitar oportunitats.

El nou Centre Cívic, per tant, inclourà els següents espais:

-Espai de joves
-Espai infantil
-Espai d’entitats
-Espai de tallers específics (cuina/ arts plàstiques/...)
-Sala polivalent d’ús per a la Societat Unió Fraternal (SUF)
- Aula d’estudi
- Aules paneables/polivalents
-
Despatx per a la gestió
-Vestíbul-espai expositiu i cafeteria
-
Bucs d’assaig
- Terrassa (espai de trobada i espai exterior per als nens)
- Magatzems

L’edifici estarà integrat per planta soterrani, planta baixa i tres plantes alçades.

Superfície total: 2.700 m2
Pressupost: 3,5 MEUR
Projecte finançat pel Pla de Barris de Roses i PUOSC

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document