L’Ajuntament obrirà un concurs d’idees per definir els usos del Far

Port de Barcelona ha confirmat a l’Ajuntament de Roses la possibilitat d’obtenir la concessió d’ús del far de la població, situat a la Punta de la Poncella. El consistori té la intenció de convocar properament un concurs d’idees per determinar els possibles equipaments i activitats a desenvolupar en aquest espai.
Torre Far

Torre Far

23/08/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Port de Barcelona posa així a disposició del municipi un dels edificis més emblemàtics del litoral rosinc, caracteritzat per una ubicació privilegiada sobre el mar i coronat per la monumentalitat del Castell de la Trinitat. Com a condició per a aquesta cessió, l’ús de l’edifici ha de destinar-se a projectes culturals o socials, tot i que també es permeten petits serveis complementaris.

L’Ajuntament té previst convocar properament un concurs d’idees, adreçat tant a escolars, entitats i veïns en general, com als diversos sectors professionals que vulguin aportar els seus projectes (arquitectes, naturalistes, historiadors, ...). La intenció és poder copsar l’opinió sobre les preferències i necessitats de la pròpia població, i recollir també noves visions que emfatitzin la singularitat d’aquest tipus de construcció i dinamitzin els seus usos.

D’altra banda, s’estudiarà també la incorporació de serveis complementaris que permetin gaudir de l’agradable entorn del far, com la instal·lació d’un bar al jardí frontal, o que permetin la difusió i promoció del món marítim, com la creació d’una llibreria especialitzada o la venda d’objectes d’aquest àmbit.Una altra de les possibilitats en què es vol treballar és la d’establir relació amb associacions internacionals de persones interessades en els fars i el món que els envolta -molt actives i nombroses en alguns països-, la qual cosa podria originar un cert flux de visitants, alhora que potenciaria el coneixement del patrimoni cultural rosinc.

Paral·lelament, el consistori preveu desenvolupar un projecte educatiu i cultural que permeti a la població endinsar-se en la vida del Far, difonent la seva història des de la posada en funcionament (l’any 1864) fins als nostres dies, així com els seus usos, funcionament, forma de vida dels farers, etc.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document