Ajuntament de Roses
Sou a: Inici / Noticies / Històric / L’antic edifici d’oficines de l’Ajuntament de Roses acollirà un nou equipament cultural per al municipi

L’antic edifici d’oficines de l’Ajuntament de Roses acollirà un nou equipament cultural per al municipi

El consistori rosinc acaba d’aprovar l’avantprojecte per a la distribució i ampliació de l’antic edifici d’oficines municipals, situat en el cèntric carrer Doctor Pi i Sunyer. L’objectiu d’aquest projecte és el condicionament d’aquestes instal·lacions i la seva recuperació per a l’ús públic, concretament com a equipament cultural i de difusió del patrimoni
Estudi façana

Estudi façana

30/03/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’edifici del carrer Pi i Sunyer, format per planta baixa i planta pis amb façana neoclàssica, va quedar en desús després que l’any 2004 s’inaugurés el nou edifici d’oficines municipals de la plaça Catalunya i es traslladessin la totalitat de serveis que s’hi allotjaven. La seva situació, en ple nucli urbà i en un carrer comercial de molta afluència, han motivat la seva recuperació com a nou equipament cultural.

El projecte aprovat preveu conservar la façana de l’edificació –objecte de protecció segons el Catàleg de Patrimoni, Edificis i Béns d’Interès-, i habilitar l’interior per donar cabuda a una sala d’exposicions, una sala d’ús polivalent, i diverses oficines i despatxos que acolliran els serveis culturals del consistori.

Atès que les instal·lacions actuals no compten amb la superfície necessària, aquesta s’augmentarà incrementant la profunditat edificada de la planta pis i afegint-hi una planta més. A nivell de distribució, a la planta baixa s’hi ubicarà la sala d’exposicions, de 110 m2. D’acord amb el caràcter comercial i peatonal d’aquest carrer, s’habilitarà l’espai d’entrada com a vestíbul-recepció, des d’on s’oferirà informació turística i cultural del municipi i on es podran comprar llibres, DVD, reproduccions, etc, del patrimoni natural i cultural de Roses.

A la planta pis hi haurà una altra sala d’exposicions més reduïda i la sala polivalent de 115 m2, mentre que a la segona planta s’ubicaran les dependències de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament. Un cop finalitzat el projecte, l’edifici comptarà amb una superfície de 605 m2. El pressupost previst per a aquesta actuació és de 871.000 euros.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Imatge

Estudi façana
Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet