L’antic edifici d’oficines de l’Ajuntament de Roses acollirà un nou equipament cultural per al municipi

El consistori rosinc acaba d’aprovar l’avantprojecte per a la distribució i ampliació de l’antic edifici d’oficines municipals, situat en el cèntric carrer Doctor Pi i Sunyer. L’objectiu d’aquest projecte és el condicionament d’aquestes instal·lacions i la seva recuperació per a l’ús públic, concretament com a equipament cultural i de difusió del patrimoni
Estudi façana

Estudi façana

30/03/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’edifici del carrer Pi i Sunyer, format per planta baixa i planta pis amb façana neoclàssica, va quedar en desús després que l’any 2004 s’inaugurés el nou edifici d’oficines municipals de la plaça Catalunya i es traslladessin la totalitat de serveis que s’hi allotjaven. La seva situació, en ple nucli urbà i en un carrer comercial de molta afluència, han motivat la seva recuperació com a nou equipament cultural.

El projecte aprovat preveu conservar la façana de l’edificació –objecte de protecció segons el Catàleg de Patrimoni, Edificis i Béns d’Interès-, i habilitar l’interior per donar cabuda a una sala d’exposicions, una sala d’ús polivalent, i diverses oficines i despatxos que acolliran els serveis culturals del consistori.

Atès que les instal·lacions actuals no compten amb la superfície necessària, aquesta s’augmentarà incrementant la profunditat edificada de la planta pis i afegint-hi una planta més. A nivell de distribució, a la planta baixa s’hi ubicarà la sala d’exposicions, de 110 m2. D’acord amb el caràcter comercial i peatonal d’aquest carrer, s’habilitarà l’espai d’entrada com a vestíbul-recepció, des d’on s’oferirà informació turística i cultural del municipi i on es podran comprar llibres, DVD, reproduccions, etc, del patrimoni natural i cultural de Roses.

A la planta pis hi haurà una altra sala d’exposicions més reduïda i la sala polivalent de 115 m2, mentre que a la segona planta s’ubicaran les dependències de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament. Un cop finalitzat el projecte, l’edifici comptarà amb una superfície de 605 m2. El pressupost previst per a aquesta actuació és de 871.000 euros.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Related content

Accions del document