L’Espai Cultural La Ciutadella presenta el treball pictòric a quatre mans ‘Duran al Paradís’

Divendres 25 de novembre, la Sala d’Exposicions de la Ciutadella de Roses inaugura la proposta ‘Duran al Paradís’, mostra pictòrica que descobreix els resultats del repte conjunt entre els artistes Miquel Duran i Joan Paradís, el qual els ha portat a treballar durant set mesos, compartint projecte i espai. La mostra romandrà oberta al públic fins al 19 de febrer de 2012.
Duran al Paradís

Duran al Paradís

22/11/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Després del pas per la Ciutadella de Roses de l’exposició ‘Identitats’ de la fotògrafa Maria Velasco, mostra que ha superat les 6.000 visites, la sala d’exposicions d’aquest espai presentarà a partir del proper 25 de novembre el projecte ‘Duran al Paradís’. La nova proposta és un estimulant desafiament dels pintors empordanesos Miquel Duran (Vilabertran 1954) i Joan Paradís (Figueres, 1941), que els ha portat a treballar plegats durant set mesos, elaborant conjuntament un seguit de pintures damunt el mateix suport i en el mateix taller.

El projecte nasqué el setembre del 2009 després de diverses coincidències expositives entre els dos artistes, i fruit de les converses sobre els respectius camins recorreguts en tot aquest temps de recerques plàstiques, a redós d'una activitat sovint massa solitària i gelosa de la intimitat i de la seguretat del propi taller. És amb aquesta voluntat de diàleg i d’obertura a nous reptes que els dos pintors es van endinsar en l’estimulant desafiament d'elaborar conjuntament un seguit de pintures treballades.

Per realitzar aquest projecte, Duran i Paradís han comptat amb la col·laboració d'en Lluís Duran, que els ha cedit un ampli espai, ara en desús, a l'interior del cafè Astoria de Figueres. Set mesos de treball intens en aquest particular taller han donat com a resultat aquest experiment poc usual de 10 teles de 195 x 136 cm., pintades a quatre mans i d’una gran força plàstica.

‘Duran al Paradís’,
és una mena de conversa on queden reflectits dos conceptes singulars del fet plàstic - tant per formació com per les diferències generacionals- i que, tanmateix, troben un àmbit comú habitable i donen com a resultat un lloc de confluències sorprenents i generadores de nous horitzons.

Aquesta proposta tancarà el programa 2011 de la Sala d’Exposicions de la Ciutadella de Roses, que s’ha concretat en la producció i exhibició de 7 projectes diferents al llarg de l’any.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document