L’espai natural de Punta Falconera es protegeix amb la creació d’una franja de 25 metres d’amplitud

Aquests dies s’estan portant a terme els treballs per a la creació d’una franja exterior de protecció al paratge natural de Punta Falconera, amb l’objectiu que aquesta actuï com a barrera en cas d’incendis forestals. L’adequació de la franja té lloc dins les parcel·les adquirides per l’Ajuntament de Roses, i transcorrerà des de la Cala Lladó fins arribar a la garita d’accés al recinte, tot reseguint la pista Montjoi-Almadrava.
treballs franja protectora

treballs franja protectora

05/06/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amb aquesta actuació es continua amb la tasca iniciada l’any passat a la urbanització del Mas Fumats en aplicació de la Llei de mesures de prevenció dels incendis forestals, la qual es preveu anar desenvolupant en totes aquelles urbanitzacions, instal·lacions i edificacions aïllades del municipi que estiguin situades a menys de 500 metres de terreny forestal, d’acord amb la legislació vigent.

Un cop analitzades les característiques de Punta Falconera, s’ha optat per reduir la densitat d’arbrat i eliminar el sotabosc dels terrenys forestals que envolten l’àrea, amb la creació d’una franja perimetral de 25 metres d’amplada.

Els treballs que es realitzen consisteixen en el talat de les espècies que presenten un major risc d’incendi, mentre que els arbres de baixa inflamabilitat –amb fulles verdes i un alt contingut hídric durant l’estiu, o amb fusta densa que necessita absorbir una gran quantitat de calor abans d’encendre’s- es mantindran, tot i que es podaran periòdicament.

Els treballs finalitzaran amb el desbrossament de tota l’àrea per tal d’eliminar completament la vegetació baixa i arbustiva. Un cop acabada la franja, es farà un manteniment periòdic de la mateixa per tal d’assegurar la seva efectivitat.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document