L’exposició “La Costa Brava abans de la Costa Brava” inicia el seu recorregut per diferents poblacions

Després que més de 10.000 persones visitessin l’exposició “La Costa Brava abans de la Costa Brava” durant el passat estiu a l’Espai Cultural La Ciutadella, la mostra fotogràfica acaba d’iniciar la seva itinerància per diferents municipis catalans. Actualment ja es pot visitar a Sant Feliu de Guíxols, des d’on viatjarà a Girona i Palamós, mentre es mantenen converses amb altres centres interessats, entre els quals destaca el Museu d’Història de Catalunya de Barcelona.
la costa brava abans de la costa brava

la costa brava abans de la costa brava

05/12/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

En aquests moments, la mostra es pot visitar fins al proper 18 de gener al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, des d’on viatjarà a la Casa de Cultura de Girona (mesos de febrer i març) i, ja durant l’estiu, a Palamós. Les previsions apunten que el recorregut no finalitzarà en aquest punt, ja que el consistori rosinc manté en l’actualitat converses amb el Museu d’Història de Catalunya, que ha mostrat el seu interès a rebre l’exposició, així com amb el Patronat de Turisme de la Costa Brava, que té la intenció de traslladar la mostra a Madrid.

L’èxit i expectació que ha suscitat l’exposició s’ha traslladat també a la venda del catàleg editat especialment amb motiu de la mostra. Amb un format i disseny de gran qualitat, la publicació recull al llarg de 315 pàgines el conjunt de fotografies que integren aquesta mostra, així com diferents textos introductoris i d’anàlisi de diferents autors, com el periodista Josep Playà, el fotògraf i conservador Pep Parer, o el mateix coordinador de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Roses, Jaume Santaló. El bon ritme de vendes d’aquest treball, del qual s’han editat un total de 1.500 exemplars, així com l’ampliació del nombre de poblacions que rebran la mostra, fa preveure als organitzadors una propera reedició.

L’exposició, organitzada pel Departament de Cultura i Patrimoni del consistori rosinc, consisteix en una selecció de 110 fotografies –en bona part inèdites -, provinents de l’Arxiu de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i realitzades entre els anys 1915 i 1936 per La Casa de la Postal. En les imatges es plasmen els inicis del turisme a la Costa Brava i la vida i activitats quotidianes d’aquestes poblacions costaneres.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document