L’exposició “Roses, porta de Cap de Creus”, proposa un recorregut pel patrimoni rosinc

Divendres 24 d’abril (20 h), tindrà lloc la inauguració de l’exposició de fotografies d’Yvonne Heinert titulada “Roses, Porta de Cap de Creus”, consistent en un recull d’imatges que reprodueixen el trajecte físic i la identitat pròpia de la geografia de Roses en els seus racons més singulars. La mostra romandrà oberta fins al proper 28 de juny a la sala d’exposicions municipal de l’Espai Cultural La Ciutadella.
23/04/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’exposició proposa un itinerari que transcorre pel camí de ronda que va des del far de Roses fins a Jòncols -límit nord del municipi-, i torna per l’interior megalític i tel·lúric que, des del dolmen de la Creu d’en Cobertella, transportarà al visitant als Grecs. Al llarg del recorregut, roques i vetes, illots i penya-segats, mar i geologia, però també construccions de pedra seca i feixes, camins ancestrals i sepulcres de fa 3000 anys, patrimoni i humanitat.

Les més de 250 fotografies que es presenten en aquesta exposició són un recull de moltes trobades, excursions i sortides a la platja durant una colla d’anys, mitjançant les quals la seva autora, Yvonne Heinert, vol convidar a caminar el paisatge d’una forma tant senzilla com obrir una porta.

Aquesta exposició s’emmarca dins un conjunt d’accions i activitats previstes per als mesos de maig i juny a Roses i que tenen per objectiu donar a conèixer i convidar a participar i a gaudir a tothom de la rica herència cultural i natural de Roses. El programa constarà de visites guiades, la XIIIa edició del Maig Megalític i una potent campanya de difusió que s’iniciarà a finals d’aquest mes.

L’autora Yvonne Heinert (Figueres, 1966)

Llicenciada en Belles Arts, treballa com a conservadora restauradora i utilitza diàriament la fotografia com a eina de treball. Amb un banc de fotografies que abasta totes les situacions imaginables (sempre du la càmera en el lloc de l’ull), li agrada convertir en color tot allò que toca. Ja sigui en el seu treball com a artesana, com a restauradora, com a escenògrafa o en les múltiples situacions que se li presenten.

Ha guanyat el 2on premi del concurs de fotografies del RACC amb la temàtica "cultura i tradicions" l’any 2006 i el 1er premi del concurs internacional Photodalícatessen l’any 2008. Ha realitzat reportatges fotogràfics de diverses temàtiques. Al febrer de 2009 ha exposat una mostra fotogràfica a l’Espai d’art Espelt amb el títol de "Cap de Creus; roques i textures". Al març de 2009 ha exposat fotografies junt amb textos de Cristina Masanés a la Galeria Dolors Ventós de Figueres amb el títol d’ "Històries de l’Ull".

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document