L’Institut Illa de Rodes de Roses esdevé el centre de suport de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) de l’Alt Empordà

L’Institut Illa de Rodes de Roses ha assolit convertir-se en el centre de suport de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) de l’Alt Empordà, la qual cosa permetrà a tots els estudiants de Graduat d’Educació Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius a distància de la comarca comptar amb un centre de proximitat per realitzar les proves presencials d’avaluació, tutories i orientació que cada estudi requereix. El centre començarà a oferir els seus serveis a partir del proper curs 2012-2013.
Presentació IOC

Presentació IOC

05/03/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La incorporació de l’institut rosinc dins el circuit de centres col·laboradors de l’IOC ha estat possible a partir de la sol·licitud realitzada a la Delegació d’Ensenyament de la Generalitat a Girona per part del consistori rosinc i del propi institut Illa de Rodes. L’aprovació per part de la Generalitat, farà ara possible incorporar l’ensenyament a distància dins l’estructura pròpia del centre, oferint així un suport de proximitat als alumnes altempordanesos que opten per cursar els seus estudis de forma no presencial.

Tot i que la base d’aquesta modalitat d’estudis és l’ensenyament a distància amb l’ús de les noves tecnologies, es fa necessari que els estudiants es personin periòdicament als centres col·laboradors per rebre diferents serveis en funció de la tipologia d’estudis, tals com tutories de seguiment o assessorament i informació, així com les diferents proves d’avaluació. La incorporació d’un centre de suport a Roses, aproximarà ara aquests serveis a la comarca i evitarà desplaçaments i molèsties als usuaris.

Els estudis i titulacions que es poden cursar a través de l’IOC són Graduat en Educació Secundària (GES), Batxillerat, Cicles formatius de formació professional, i estudis d’accés a Cicle Superior.

Poden accedir a l’Institut Obert de Catalunya totes les persones que volen estudiar de manera no presencial i tenen més de 18 anys. També hi poden estudiar les persones que tenen entre 16 i 18 anys viuen a l'estranger o lluny d'un centre d'ensenyament, tenen una discapacitat, pertanyen a un col·lectiu especial (esportistes d’alt nivell, músics, etc.), o reuneixen altres circumstàncies a valorar per la direcció del centre o el Departament d’Ensenyament.

Per poder estudiar a l’IOC només cal tenir un ordinador amb connexió a Internet i els coneixements informàtics suficients per fer servir un processador de textos, navegar per Internet i enviar i rebre missatges de correu electrònic.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document