L'Ajuntament aposta per l’estalvi energètic per il·luminar el Nadal

L’empresa municipal ROSERSA instal·la aquests dies l’enllumenat decoratiu nadalenc. Enguany, l’Ajuntament fa una contundent aposta per l’estalvi energètic i substitueix un total de 212 figures convencionals per nous models que consumeixen una cinquena part d’energia respecte a les antigues. D’aquesta manera, culmina la substitució total de l’enllumenat nadalenc per un sistema de baix consum.
Llums rbla. ginjolers

Llums rbla. ginjolers

18/11/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La renovació de les figures d’enllumenat nadalenc a Roses permetrà, d’una banda, un important estalvi tant del subministrament elèctric com de la mà d’obra necessària per a la seva instal·lació, ja que les noves figures requereixen un muntatge i desmuntatge molt més senzill. D’altra banda, la millora estètica serà també evident, ja que d’aquesta manera les figures es modernitzen i es canvien els antics models per dissenys més atractius. Tot i així, es mantindrà una de les antigues figures per recordar la il·luminació tradicional.

 

Els elements que se substitueixen són aquells que fins ara funcionaven amb làmpades i fil lluminós incandescents, la majoria dels quals es trobaven a més molt deteriorats, que es canvien per un nou sistema de leds de baix consum energètic. El nou enllumenat permet també eliminar els cables aeris abans necessaris entre figures i quadres de llum, fet que també millorarà la imatge de carrers i places.

 

En total, enguany se substituiran les 212 figures incandescents que encara restaven per renovar, xifra que representa el 75% de la totalitat d’elements decoratius de què disposa Rosersa. D’aquesta manera, culmina la renovació total de l’enllumenat nadalenc de Roses per sistemes de baix consum impulsada durant els darrers anys.

 

L’Ajuntament de Roses il·luminarà enguany una trentena de carrers de la població, repartits entre el centre històric i les principals vies d’accés i de les urbanitzacions. Una quarantena d’arbres, decorats també amb llums leds, completaran l’ornamentació nadalenca. La il·luminació s’inaugurarà el proper 5 de desembre i funcionarà fins al 6 de gener, en horari de 18 a 23.30 h.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document