L'Ajuntament canvia el seu model funcional per guanyar agilitat i eficàcia

L’any nou s’inicia a Roses amb un nou model funcional a l'Ajuntament, ja que des de l'1 de gener entren en vigor les noves delegacions que l’alcalde de Roses ha assignat a favor de diferents òrgans de govern, com ara la Junta de Govern Local, tinents d’alcalde i regidors. La nova estructura respon a criteris d’agilitat i eficàcia, i dota les diferents regidories d’una major autonomia de gestió.
30/12/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

D’acord amb les atribucions conferides per la legislació vigent i al pacte de govern subscrit entre les formacions de CIU i PP de Roses a l’inici del mandat, l’alcaldia de Roses ha assignat diferents delegacions a òrgans i regidories municipals. D’aquesta manera, i perseguint l’objectiu de dotar de més capacitat de gestió i eficiència els serveis municipals, els regidors responsables de les diferents àrees amplien a partir de 2012 les seves facultats per facilitar la direcció, coordinació i control de les diferents activitats que tenen encomanades.

Per la seva banda, la Junta de Govern Local exercirà partir de 2012 diferents atribucions en matèria d’urbanisme i obres públiques, en contractació, en l’atorgament de llicències d’activitats, o en procediments sancionadors, entre d’altres. El segon tinent d’alcalde i actual regidor d’Hisenda i Serveis Econòmics, Manel Escobar, rep les competències en matèria tributària que fins ara ostentava l’alcaldia. L’alcalde manté les funcions de caràcter indelegable, com són la direcció del govern, la representació de l’Ajuntament, la presidència de les sessions del ple i de la Junta de Govern Local, etc, mentre que les funcions no reservades expressament a cap altre òrgan, passaran a ser responsabilitat de la primera tinent d’alcalde, Montse Mindan.

Tal i com indica l’alcalde, Carles Pàramo, "amb aquest nou sistema organitzatiu pretenem dotar de més capacitat d’acció les diferents àrees municipals, fent que el regidor responsable de cada departament pugui gestionar i ser resolutiu al llarg de tots els processos de tramitació i funcionament dels serveis i activitats que té encomanats. Amb el nou model, es proporciona una estructura àgil i adaptada a l’actual dimensionat del consistori, que en els darrers anys ha crescut molt. Des del passat mes de juny, el nou govern ha dut a terme una llarga tasca reorganitzativa: nou organigrama polític i nou organigrama funcionarial, pressupost i plantilla. Ara aquest nou pas, forma part del procés dirigit a racionalitzar la despesa i guanyar en eficàcia i eficiència"

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document