L'Ajuntament signa un acord per a la posada en marxa del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD)

Ajuntament de Roses i Institut Català de les Dones han signat un acord de col·laboració per al funcionament del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) en el municipi. Aquest servei específic ofereix informació, formació i assessorament, facilita l’accés de les dones a diferents recursos de tipus laboral, associatiu, cultural i educatiu, i potencia la seva participació en la vida pública.
Signatura conveni SIAD

Signatura conveni SIAD

22/10/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El SIAD disposa d'un servei d'assessorament jurídic i d’un servei d'assessorament psicològic gratuïts. A part, també realitza una important tasca de dinamització sociocomunitària, ja que treballa conjuntament amb les entitats de dones del municipi o comarca en la realització d'accions que visualitzin les aportacions de les dones. Una part important de les atencions que realitza estan relacionades en la detecció i prevenció en l'àmbit de la violència masclista.

El nou servei entrarà en funcionament a Roses el proper 2 de novembre i, gràcies a la col·laboració amb l’Espai de Dones Rhodes, estarà ubicat a la seu d’aquesta entitat, en el número 4 de la plaça de l’Àngel. El seu horari d’atenció al públic serà de 9.30 a 12.30 h, de dilluns a divendres.

La posada en marxa del servei a Roses suposa el desplegament del 100% de la Xarxa de Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de les comarques gironines. Aquesta xarxa, creada en els darrers dos anys, va atendre l'any passat 2.004 consultes a la demarcació de Girona. El seu objectiu és millorar i apropar la informació i l'atenció a les dones de tot el territori, així com aconseguir més eficàcia en la prevenció i l'atenció precoç de la violència masclista.

A la comarca de l'Alt Empordà és el tercer Servei d'Informació i Atenció a les Dones que entra en funcionament, després que l'Institut Català de les Dones signés l'any passat acords de col·laboració amb l'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal. La xarxa de SIAD s'ha materialitzat gràcies als acords establerts per l'Institut Català de les Dones, òrgan adscrit al departament d'Acció Social i Ciutadania, amb tots els consells comarcals i els municipis de més de 20.000 habitants. Aquest nou marc de col·laboració i coordinació, que es realitza a través de contractes programa, respon a criteris d'equilibri territorial i universalitza l'accés a aquests serveis.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document