L’obra Mort de Dama, aquest diumenge al Teatre Municipal de Roses

El muntatge del Teatre Nacional de Catalunya i del Teatre Principal de Palma, “Mort de Dama”, es presentarà aquest diumenge 10 de maig al Teatre Municipal de Roses. L’obra és una adaptació teatral de la novel·la de Llorenç Vilallonga, realitzada per Marc Rossich i Rafel Duran, que també n'és el director.
Mort de Dama

Mort de Dama

08/05/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

"Mort de Dama" va ser la primera novel·la de Llorenç Vilallonga (Palma de Mallorca 1897-1980) i suposà la seva entrada, per la porta gran, al món literari. Escrita l’any 1931, funciona com una sàtira esplèndida de la societat burgesa mallorquina i repassa la història, la cultura i la societat de l’illa.

Obdúlia Montcada, una dama de l’alta aristocràcia mallorquina, està apunt de morir. Darrera la seva agonia s’amaga l’agonia d’una Mallorca regionalista que Vilallonga parodia d’una manera brillant en un seguit de personatges arquetípics que es disputen l’herència suculenta de la dama. És un magnífic repàs a la història i la cultura mallorquina, escrit amb una mestria i un sarcasme que una part de l'illa no li va perdonar mai.

L’adaptació teatral i la posada en escena, amb actrius com Mercè Arànega i Margarida Minguillón, recull perfectament l’esperit que l’escriptor mallorquí li va donar a la seva novel·la. El muntatge del Teatre Nacional de Catalunya i del Teatre Principal de Palma es va estrenar amb molt d’èxit al TNC i ha fet gira pels principals teatres de Catalunya i les illes.

L’espectacle començarà a les set del vespre.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document