L’Obra Social “la Caixa” presenta a Roses el cicle ¡Sakapatú! Un viatge per la música andina

L'Obra Social "La Caixa", en col·laboració amb l'Ajuntament de Roses, ha programat al Teatre Municipal un cicle de quatre concerts de música andina adreçat a un total de 1.200 escolars del municipi. La proposta té l’objectiu de fomentar la integració i la convivència i alhora, d’introduir al públic infantil i juvenil en el món de la música des d’una perspectiva didàctica
Actuació grup

Actuació grup

14/10/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Sakapatú és un grup format per sis joves músics provinents de Xile i del Perú, residents a Barcelona des de fa uns anys i que mantenen vius alguns dels seus costums, recuperant i revisant la música tradicional andina i afro-peruana. Els concerts escolars se celebraran al Teatre Municipal de Roses els dies 15 i 16 d'octubre amb dues funcions diàries a les 9:30 h i les 11:30h.

Aquests concerts estan dirigits a diverses escoles de la localitat i es calcula que assistiran aproximadament 1.200 escolars. La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Roses ha estat l'encarregada de la difusió i coordinació del projecte amb les escoles, així com de la distribució del dossier didàctic per als mestres i professors.

Els concerts escolars s’emmarquen dins d’un programa de l’Obra Social "la Caixa" dedicat a les músiques del món, a través del qual la música ens serveix de vehicle per apropar-nos a diferents cultures, per a fomentar-ne la integració i la convivència i, alhora, per proposar un seguit d’activitats de naturalesa interdisciplinària que els alumnes podran dur a terme a l’escola abans i després de l’audició tal i com s’indica en el dossier educatiu que es facilita a cada mestre i professor.

En aquesta ocasió es presenta la producció del grup peruà-xilè ¡Sakapatú! Un viatge per la música andina, un recorregut per les harmonies i ritmes originaris de l’Imperi Inca, les influències aportades per la música renaixentista dels espanyols i els posteriors ritmes africans dels esclaus duts fins a Perú. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document