L’olivar de la Gran Via esdevé un nou espai verd al centre del municipi

L’empresa municipal ROSERSA acaba de finalitzar les tasques de neteja de l’olivar situat a la Gran Via Pau Casals, comprat pel consistori rosinc ara fa uns mesos amb la intenció de dotar el centre de la població d’una nova zona verda i, al mateix temps, recuperar el paisatge tradicional com a element patrimonial del municipi. L’actuació es completarà properament amb la instal·lació de bancs que permetin gaudir d’aquest agradable entorn verd, en ple centre del municipi.
foto olivar

foto olivar

26/03/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Passejar entre les oliveres d’aquesta emblemàtica finca situada a la Gran Via rosinca és a partir d’ara més fàcil i agradable gràcies als treballs de condicionament que s’acaben de dur a terme, i que han consistit en la neteja de la parecel·la, l’escatiment d’oliveres i el reperfilat de voreres per delimitar els terrenys. En els propers dies es col·locaran també bancs, que permetran un major aprofitament de l’espai com a zona de descans i de convivència ciutadana.

L’objectiu de l’Ajuntament amb la compra d’aquest olivar situat entre els carrers Arquímedes i Almogàvers, de més de 3.000 m2 de superfície, és el de preservar un espai identitari del paisatge tradicional rosinc i destinar-lo als veïns de la població. Al mateix temps, s’ha incidit en l’esponjament d’un sector del municipi que presenta una important densitat d’habitatges.

Amb la intenció de potenciar al màxim aquest caràcter tradicional i agrícola de l’espai, l’Àrea de Medi Ambient del consistori rosinc té previst restaurar properament les feixes de pedra seca que s’han anat esllavissant amb el pas del temps. Per portar a terme aquesta actuació, la prioritat és crear una brigada de manteniment (molt possiblement a través d’un pla d’ocupació que donaria feina a persones en situació d’atur) que s’encarregaria de les tasques de recuperació del paisatge tradicional arreu dels camins rurals i espais diversos del municipi. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document