Les obres del nou equipament de Ca l’Anita, incloses en el FEIL 2010, generaran 31 llocs de treball

L’Ajuntament acaba d’aprovar els projectes amb què concorre a la convocatòria del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) 2010. Enguany, s’ha optat per centrar aquests ajuts en l’execució d’una inversió de gran entitat per al municipi, com és la construcció del nou equipament destinat a formació i activitats socioculturals que s’ubicarà a l’antic estanc de la Punta de la Plaça Sant Pere (conegut com Ca l’Anita). El consistori preveu que la realització d’aquestes obres donaran feina a 31 persones.
Imatge Ca l'Anita

Imatge Ca l'Anita

03/02/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El FEIL 2010 aporta al municipi de Roses un total de 2,1 MEUR. D’aquests, 1,89 MEUR finançaran la construcció del nou equipament de la plaça Sant Pere, mentre que els 210.000 euros restants es destinaran a finançar serveis de manteniment, subministrament i neteja dels centres escolars públics d’educació infantil i primària del municipi, els quals sumen en el moment actual un total de 1.5000 alumnes escolaritzats. D’aquesta manera, el consistori rosinc s’acull a l’opció de destinar fins a un 20% del FEIL (en el cas de Roses serà un 10%) a despesa corrent.

En el moment actual, es troba en procés de redacció el projecte executiu per a la construcció del nou equipament de Ca l’Anita, dotat amb un pressupost d’1.893.000 euros. L’equip d’arquitectes encarregats del projecte, Exe Arquitectura, entregarà en les properes setmanes la seva proposta.

El nou equipament, que el consistori vol convertir en un referent del municipi en temes socioculturals i vinculats a la formació, tindrà una superfície construïda de prop de 1.000 m2, que es repartiran entre planta baixa i dos o quatre plantes alçades, en funció de les característiques i normativa urbanística vigent dels dos carrers que allotjaran l’edifici (plaça Sant Pere i carrer Sant Isidre).

La planta baixa disposarà de la secció d’informació i de diferents espais d’ús comú (aules d’ordinadors, connexió internet, espai de reunions, etc), mentre que la resta de plantes ubicaran les aules i espais polivalents necessaris per a les activitats formatives i socioculturals que s’hi desenvoluparan. Es preveu que en l’execució de les seves obres, que tindran una durada de 6 mesos, generaran 31 llocs de treball.

Llegat d’una ciutadana

El nou equipament es construirà en l’actual edifici conegut com l’Estanc de la Punta o Ca l’Anita, situat a la cantonada de la plaça Sant Pere i el carrer Sant Isidre. Actualment, consta d’una planta baixa destinada a comerç i habitatge, i les plantes superiors també a habitatge. L’edifici data de l’any 1965.

L’immoble va ser transmès a l’Ajuntament de Roses l’any 2008, per desig exprés de la seva anterior propietària, la rosinca Anna Marés Godo, qui va morir el 23 de juny de 2007, llegant al consistori aquesta propietat amb la condició que es destinés a usos socioculturals, benèfics o altres anàlegs.  

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document