Les platges de La Punta i Nova de Roses es recuperaran per a la propera temporada de bany

L’Ajuntament de Roses acaba d’aprovar el projecte de reparació de les platges de la Punta i Nova del municipi, amb l’objectiu de recuperar les superfícies de sorra desaparegudes amb motiu dels temporals produïts durant el període 2008-2010. L’actuació, que el consistori desenvoluparà abans de l’arribada de la temporada de bany, tindrà un cost de 57.000 euros.
Efectes temporals platja Punta

Efectes temporals platja Punta

28/04/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les condicions meteorològiques, i més concretament els temporals de llevant, produeixen a Roses que la sorra de les platges de la Punta i Nova es desplaci en paral·lel a la línia de mar. Aquests moviments arriben a provocar en el cas de la platja de la Punta, la més afectada, la desaparició d’un tram de 55 metres de sorra del sector nord de la platja.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament acaba d’aprovar el projecte que permetrà la recuperació de l’amplada d’aquests dos espais del front marítim de la població. Les tasques es realitzaran durant la primavera, amb l’objectiu de garantir una amplada adequada i unes correctes condicions per al bany un cop arribi la temporada d’estiu.

La recuperació s’aconseguirà mitjançant el moviment de sorres des de l’interior de l’aigua fins a la superfície, o bé des d’aquells sectors on la força del vent ha provocat una major acumulació de terres. Posteriorment, es procedirà al repartiment i escampament per la platja, fins aconseguir l’amplada òptima en funció de les característiques de cada platja.

Aquest projecte forma part del conjunt d’actuacions desenvolupades des de l’Ajuntament per al manteniment i seguretat de les platges del municipi -tals com neteja, servei de salvament i socorrisme, abalisament, etc-, els quals sumen una despesa anual superior als 500.000 €.

Paral·lelament, el consistori té previst convocar properament un concurs d’idees per a la urbanització del tram de passeig Marítim comprés entre la Riera Ginjolers i el Port Esportiu de la població, amb el qual es vol també trobar una solució definitiva a la situació i desperfectes que es produeixen cada any pels temporals a la platja.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document