Les platges de Roses superen l’auditoria dels certificats EMAS i ISO 14001 i segueixen apostant per la qualitat mediambiental

Les platges urbanes i el passeig Marítim de Roses han superat amb èxit l’auditoria externa que anualment es realitza en aquells espais reconeguts amb les certificacions mediambientals EMAS i ISO 14001. Un any més, el litoral rosinc pot garantir la qualitat tant dels aspectes microbiològics i físics de l’aigua i de la sorra, com de la resta de factors que poden incidir en el seu estat, tals com el funcionament dels serveis de temporada, la neteja de residus sòlids i flotants, etc.
Platja Salatà

Platja Salatà

11/11/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Després d’un exhaustiu procediment d’avaluació ambiental i de recopilació de dades (volums d’ocupació, serveis, consums d’aigua i energia, analítiques de les aigües de bany, etc), les platges de Santa Margarida, Salatà, Roses, la Perola, Canyelles, Almadrava i Palangrers, i el passeig marítim de Roses, acaben d’assolir amb èxit l’auditoria externa realitzada per l’empresa certificadora TÜV Rheinland amb l’objectiu de verificar el correcte compliment de les directrius marcades per les certificacions EMAS i ISO 14001.

D’aquesta manera, s’acredita de forma externa i objectiva que Roses compleix la normativa d’aquests dos certificats. La seva importància radica en el fet que, d’una banda, garanteixen la qualitat actual de l’aigua de bany i de la sorra, alhora que comporten un autèntic compromís per al seu òptim manteniment en el futur, gràcies a mesures de minimització de residus, d’estalvi de recursos i de sistemes de control d’incidències.

En base a això, l’Ajuntament de Roses realitza un seguiment continuat d’aquests espais i confecciona anualment l’anomenada Declaració Ambiental, que acaba de ser validada pels auditors de TÜV. En ella, es recullen tots els indicadors que afecten la gestió de les platges i del passeig i, en funció dels resultats obtinguts, es marquen les línies d’actuació futures i es redacta el programa de millores a implantar.

D’acord a aquest sistema de control i millora continuats, l’Àrea de Medi Ambient ha redactat ja el programa corresponent a l’any 2009, el qual prosseguirà la línia desenvolupada al llarg de la present campanya. Les principals actuacions previstes estaran dirigides a l’estalvi en el consum d’aigua potable, a la incorporació de mobiliari urbà fabricat amb material reciclat, a l’increment del nombre de papereres instal·lades a la platja, o a la reposició de pilones i jardineres, entre d’altres.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document