Millores de seguretat i paisatgístiques en l’àmbit del Castell de la Trinitat

L’Ajuntament ha aprovat el projecte d’arranjament i adequació del talús existent a la carretera del Far de Roses, concretament en el tram comprés entre la depuradora de marisc i el vial d’accés al castell de la Trinitat. L’actuació té per objecte estabilitzar aquests terrenys de forta pendent i millorar la imatge paisatgística del conjunt monumental del Castell de la Trinitat, recentment obert al públic.
Fotocomposició projecte arranjament

Fotocomposició projecte arranjament

30/12/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El projecte aprovat defineix els treballs, tant d’obra civil com de jardineria, que es realitzaran properament per adequar aquest talús d’accés al Castell de la Trinitat i completar així l’obra ja realitzada. Tot i que en un primer tram ja ja s’ha executat una obra d’adequació, d’altres espais es troben en situació d’inestabilitat a causa de la forta pendent, fet que s’agreuja per la presència d’arbres i arbustos que augmenten la disgregació del terreny i el risc de despreniment de roques cap a la vorera i la calçada de la carreta del Far.

Els treballs a realitzar consistiran en l’excavació d’un tram de talús que limita amb la vorera de la carretera del Far, on posteriorment es col·locarà una escullera amb bloc de pedra a fi d’estabilitzar-lo i evitar possibles esllavissaments. També es realitzarà una neteja de la vegetació existent no autòctona (dent de lleó, figuera de moro i altres) i es retiraran aquells peus d’arbust o d’arbres que presentin risc de caiguda.

Amb aquest projecte es dotaran aquests terrenys, situats al peu del Castell i molt visibles des de la carretera, de les condicions de seguretat i de la qualitat paisatgística que corresponen a les immediacions del conjunt monumental. El projecte compta amb un pressupost de 30.000 euros.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document