Narcís Costa exposa al Teatre Municipal “En caixos i estudis per un ziggurat”

El proper dissabte 16 d’agost, el Teatre Municipal de Roses acollirà la inauguració de l’exposició d’escultures de Narcís Costa “En caixos i estudis per un ziggurat”. En aquesta ocasió, l’artista rosinc presenta dues sèries escultòriques que, tot i ser aparentment molt diferents, comparteixen la preocupació entorn del concepte de fusió.
Escultura

Escultura

13/08/2008 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

En Narcís Costa aposta per un llenguatge escultòric d’una aparent simplicitat, amb propostes que, tot i la suposada senzillesa, estan carregades de complexitat i fusions molt elaborades, gràcies a un notable coneixement dels materials i dels seus ressons.

En la sèrie EN CAIXOS, conformada per una dotzena de peces, l’artista juga amb el doble sentit del terme encaixar, i aconsegueix un mostrari de formes de diàleg entre el ferro i la fusta. La sèrie ZIGGURATS està integrada per un conjunt de 8 o 9 peces, a vegades de dimensions properes a les monumentals, on es posa en pràctica una altra forma de diàleg. Partint sempre d’una peça metàl·lica treballada a partir d’un perfil triangular, es van sumant pisos, algunes vegades en forma de cinta que es desplega, d’altres en nivells que se superposen.

Instal·lat a l’Alt Empordà des dels anys setanta, la trajectòria artística de Narcís Costa començà a l’Escola Eina de Barcelona i es consolidà a París, a l’École de Beaux Arts. A partir dels vuitanta, i fins avui, ha exposat periòdicament a galeries, sales i museus de tot Catalunya, i també a Rhodes (Grècia), a la Universitat de Southampton i Winchester (Anglaterra) i a Camors (França). Narcís Costa té obra pública a les ciutats de Figueres, Roses, Castelló d’Empúries, Girona i Torrelles de Llobregat.

Aquesta mostra forma part del projecte impulsat pel consistori rosinc amb l’objectiu d’apropar la creació dels artistes locals al públic general, tot oferint-los diferents espais municipals per a exposar les seves obres. És el cas de la present exposició, o de les instal·lacions exposades al vestíbul de l’Ajuntament amb motiu de celebracions com Sant Jordi o Nadal.

La inauguració tindrà lloc el proper dissabte 16, a les 20 hores. La mostra romandrà oberta al públic fins al proper 14 de setembre. L’horari d’obertura és, cada dia, de 18 a 21 h.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document