Nit marinera a Roses amb la VI Cantada d’Havaneres

El proper dissabte 23 de juliol tindrà lloc a la platja de la Perola de Roses la Gran Cantada d’Havaneres Badia de Roses. La celebració, que enguany comptarà amb l’actuació dels grups Els Pirates, Els Cremats i Bergantí, arriba a la seva sisena edició avalada per l’èxit de públic assolit fins ara. Les actuacions s’iniciaran a les 22.30 h.
VI Cantada d'Havaneres Badia de Roses

VI Cantada d'Havaneres Badia de Roses

19/07/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La Gran Cantada d’Havaneres Badia de Roses aplega cada any prop de 2.000 espectadors. Per donar resposta al nombrós públic assistent, el consistori instal·larà un gran escenari a la plataforma del Port Esportiu, a tocar de l’aigua i mirant cap a la platja de la Perola, on es col·locaran al voltant de mil cadires amb total visibilitat, mentre que un espai de la platja es reservarà al públic que vulgui seguir la cantada assegut a la sorra.

Les actuacions musicals aniran a càrrec d’Els Pirates, Els Cremats i Bergantí. El grup els Pirates fou fundat a Molins de Rei l’any 1992. Actualment la composició del grup està formada per 4 músics: tres veus (tenor, baríton i baríton baix), guitarra i acordió. Els Pirates, han fet més de 1000 actuacions i han actuat en repetides ocasions a les cantades més acreditades i conegudes del circuit de l’havanera i el cant de taverna. El repertori que presenten és molt ampli i variat per tal d’arribar a tot tipus de públic.

Els Cremats varen néixer el primer de dissabte de juliol de 1996 per cantar pels carrers de Calella en les hores prèvies de la Cantada. Amb una sòlida formació musical i un estil jove i diferent, una trajectòria innovadora i sis enregistraments- el darrer amb el títol Que ens està passant! editat aquest mateix any- han aconseguit renovar el repertori clàssic del món de l’havanera amb noves aportacions sobretot, de temes i ritmes cubans.

El grup de Malgrat de Mar El Bergantí, és un dels més consolidats del món de l’havanera. Dirigits per l’acordionista Pere Fort, Joan Ripoll, Pere Margall i Miquel Llorens a la guitarra, formen un conjunt prou compensat que els permet interpretar els temes més populars, però alhora també cançons amb més dificultats musicals gràcies a seu constant treball. Des de 1982 continuen una línia marcada per un estil propi i característic on sempre prima la qualitat de les seves interpretacions.

La presentació de la cantada anirà a càrrec d’en Francesc "Xicu" Sánchez Carcassés, periodista i expert del món de l’havanera.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document