Nit marinera amb la IV Cantada d’Havaneres de Roses

El proper dissabte 25 de juliol tindrà lloc a la platja de la Perola de Roses la Gran Cantada d’Havaneres Badia de Roses. La celebració, que enguany comptarà amb l’actuació dels grups Els Cremats, Barca de Mitjana, Peix Fregit i Roses Canta, arriba a la seva quarta edició avalada per l’èxit de públic assolit els passats estius, amb prop de 2.000 espectadors.
IV Gran Cantada d'Havaneres Roses

IV Gran Cantada d'Havaneres Roses

20/07/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Tot i que Roses programa de manera habitual petites cantades d’havaneres a la platja, des de fa tres anys l’Ajuntament celebra el darrer dissabte del mes de juliol, una cantada de gran format. En les edicions celebrades fins al moment, la proposta ha comptat amb un rotund èxit de públic, arribant a superar-se els 2.000 espectadors.

Per donar cabuda al nombrós públic assistent, el consistori instal·larà un gran escenari a la plataforma del Port Esportiu, a tocar de l’aigua i mirant cap a la platja de la Perola, on es col·locaran al voltant de mil cadires amb total visibilitat, mentre que un espai de la platja es reservarà al públic que vulgui seguir la cantada assegut a la sorra.

La cantada començarà a dos quarts d’onze de la nit de la mà del grup local Roses Canta, que després d’una aturada d’uns anys ha tornat a l’activitat musical. El periodista i expert del món de l’havanera, Francesc Sánchez Carcassés, serà l’encarregat de presentar els grups i les peces que s’interpretaran.

BARCA DE MITJANA

Fundat el 1995 a Premià de Mar, fruit de la fusió d’amics del món de l’havanera i altres procedents del cant de taverna, actualment està format per quatre components que s’acompanyen de guitarra i acordió. Amb un ampli i variat repertori, han participat a la Cantada d’Havaneres de Calella els anys 2000 i 2005, i a la Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós el 2007, entre d’altres moltes cantades de prestigi arreu de Catalunya.

ELS CREMATS

Els Cremats varen néixer el primer de dissabte de juliol de 1996 per cantar pels carrers de Calella en les hores prèvies de la Cantada. Desprès de diversos canvis en la formació, una trajectòria de dotze anys i cinc enregistraments -el darrer editat per Vale Music en format de CD, DVD i Llibret- aquest grup, d’una sòlida formació musical i amb un estil jove i diferent, ha aconseguit renovar el repertori clàssic del món de l’havanera amb noves aportacions, sobretot, de temes i ritmes cubans.

PEIX FREGIT

El Grup d’Havaneres " Peix Fregit" va quedar formalment constituït, sota la direcció de Josep Bastons, en ser convidats a participar en una de les primeres cantades d’havaneres de Calella de Palafrugell, l’any 1974. Desprès de més de trenta-quatre anys al capdavant del grup, l’any 2007 Josep Bastons decideix baixar dels escenaris. La temporada 2008 s’incorporà Norbert Torrecillas, cantant la segona veu, tocant l’acordió i afegint-se a Pep Nadal i Jordi Tormo. Intentant mantenir l’estil de sempre amb un so diferent, el segell " Peix Fregit" continua en l’actualitat essent ben present. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document