No cal esperar líders de fora: els joves d’aquí també ho poden ser

Ja està en marxa el grup d’alumnes de l’Institut Illa de Rodes que coordinaran les sessions del proper divendres 6 de maig a Roses, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Voluntariat. Els actes tindran lloc al Castell de la Trinitat i treballen en la seva preparació 5 equips encarregats de les matèries de protocol, comunicació i imatge, serveis tècnics, presentadors de l’acte i, finalment, el grup d’hostesses que atendran l’ordre de cada activitat.
Staff coordinació Dia d'Europa a Roses

Staff coordinació Dia d'Europa a Roses

02/05/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Programa i el Dossier de treball es poden consultar ja al Campus virtual de l’Institut, i inclouen – a més de les conferències, debats i actuacions artístiques-, diferents tallers amb experts en voluntariat. En un d’ells, el missatge és clar: "No esperis a líders: tu mateix ho ets!" Aquesta és la proposta de Susanna Gómez, presidenta de l’ONG "Children of Africa", que conjuntament amb gent que treballa sobre el terreny de l’ajuda i la cooperació, exposaran als adolescents com s’ho han fet per ajudar petites comunitats d’Àfrica sense deixar-se vèncer pels obstacles trobats. També hi seran presents, en tallers simultanis, representants de Càritas, Save the Children, Creu Roja, etc.

L’alumnat de l’Institut, en grups de treball d’uns 20 alumnes podran percebre en directe com s’accedeix al voluntariat, què cal saber i fer i per què val la pena.

Aquests "tallers" s’emmarquen en un pla molt més ample d’estudi, en el qual hi haurà la possibilitat de visitar les exposicions que han cedit durant unes setmanes diferents entitats d’arreu del país: Metges sense Fronteres, Mans Unides, la Federació catalana del Voluntariat Social o la ONG Vols, entre altres.

A l’inici de la Jornada, tindrà lloc l’anàlisi cooperativa de la pel·lícula francesa "Welcome", de caràcter social i vinculada a la temàtica del voluntariat, que ha estat guardonada el 2009 amb el Premi europeu LUX atorgat pel Parlament d’Estrasburg, i diferents aportacions de l’alumnat. Entre aquestes, cal assenyalar l’estudi sobre "Voluntariat a Roses", que estan duent a terme els alumnes de 4t d’ESO dins de l’assignatura curricular "Projecte de recerca".

També s’exposarà una entrevista sobre iniciatives "ètiques", com l’activitat de Triodos Bank, l’anàlisi de documents audiovisuals europeus en llengua anglesa i francesa, l’estrena d’un audiovisual -recentment anunciat a la web "Kiosk jove" del 3cat24.cat - o l’adaptació de "Give peace a chance" de John Lennon, amb la lletra modificada per a potenciar la tasca dels voluntaris arreu del món.

L’Ajuntament de Roses dona suport a aquesta iniciativa cívica i educativa. Les activitats començaran el 6 de maig a les 9 del matí, i es podrà accedir al Castell des de les 8:45. L’acte preveu la presència de diverses autoritats, tot i que l’objectiu principal és eminentment acadèmic, formatiu i celebratiu.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document