Nou passeig de Beas de Segura a Roses

El passat dissabte al matí va tenir lloc l’acte de descoberta de la placa identificativa del nou passeig Beas de Segura (Jaén), que l’Ajuntament de Roses ha dedicat a aquesta població andalusa amb la qual està agermanada des de l’any 2002. El nou passeig correspon al tram de l’avinguda situada entre la riera de la Quana i el port pesquer. L’acte d’inauguració va comptar amb la presència d’una representació de Beas de Segura, encapçalada pel seu alcalde, Sebastián Molina.
Descoberta placa

Descoberta placa

01/06/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La connexió entre Roses i Beas de Segura es produí a partir del fenomen migratori de la dècada dels anys 60, quan un important nombre d’habitants de Beas es desplaçaren fins a Roses per motius principalment laborals, formant aquí les seves famílies. Fruit dels vincles i actuacions d’intercanvi iniciats des de la celebració de l’agermanament entre els dos municipis (juny 2002), els dos ajuntaments van acordar dedicar un espai emblemàtic dels seus municipis a l’altra població.

D’aquesta manera, Beas de Segura va batejar un passeig del municipi amb el nom de Roses i, des del passat dissabte, Roses disposa també en el seu nomenclàtor d’un passeig destinat a la població agermanada. El tram de passeig triat pel consistori ha volgut donar continuïtat a l’avinguda de Rhode (l’altre municipi grec amb el qual Roses està agermanada), i connectar-lo amb el port i el mar, com a símbol de l’obertura de Roses al mar i a altres pobles i cultures.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document