Nous ajuts per ajudar les famílies que no poden fer front als rebuts de llum, aigua, hipoteca o IBI

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament ha posat en marxa una línia d’ajuts destinats a subvencionar les despeses d’habitatge que determinades famílies de la població, amb membres a l’atur i afectades per l’actual situació de crisi econòmica, no puguin assumir. L’objectiu és oferir un suport a les famílies mentre resolen aquests episodis transitoris de dificultats, i evitar la possible pèrdua de l’habitatge que constitueix la seva residència.
17/07/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses ha posat en marxa una línia d’ajuts destinats a subvencionar les despeses d’habitatge que determinades famílies de la població, amb membres a l’atur i afectades per l’actual situació de crisi econòmica, no puguin assumir. L’objectiu és oferir un suport a les famílies mentre resolen aquests episodis transitoris de dificultats, i evitar la possible pèrdua de l’habitatge que constitueix la seva residència.

Entre els pagaments subvencionables es troben el darrer rebut de l'impost sobre béns immobles, els 6 darrers rebuts dels subministraments d’energia elèctrica i aigua (clavegueram i escombraries incloses), i els dos darrers rebuts de quotes de préstecs hipotecaris. En tots els casos, l’Ajuntament es farà càrrec d’un màxim del 50% de la quantitat sol·licitada, tenint en compte que la quantia màxima que es pot atorgar per unitat familiar serà de 500 euros.

Els destinataris seran les famílies de Roses que es troben en situació de precarietat econòmica a causa d’un canvi en la seva situació laboral i econòmica al llarg del darrer any i que, com a conseqüència, no poden fer front al pagament de l’habitatge o despeses derivades.

Per concórrer en aquesta línia d’ajuts els interessats han de reunir una sèrie de requisits, com ara ser majors d’edat, estar empadronats a Roses amb un mínim de 5 anys d’antiguitat, que almenys un membre de la unitat familiar estigui a l’atur, que els ingressos de la família no superin els 936 euros per membre, o no ser propietari de cap altre immoble (llevat d’una plaça d’aparcament), entre d’altres.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document