Nous contenidors al centre de Roses per a la recollida d’oli de cuina usat

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament acaba d’instal·lar a tres cèntrics emplaçaments del nucli de la població, nous contenidors destinats a la recollida selectiva d’oli vegetal de cuina. L’objectiu d’aquest nou servei és incrementar la recollida d’aquest tipus de residu apropant els punts de dipòsit a la ciutadania, i possibilitar així el seu reaprofitament posterior per a l’obtenció de combustible ecològic biodièsel.
Nou contenidor oli plaça Catalunya

Nou contenidor oli plaça Catalunya

16/03/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Concretament, els nous contenidors s’han ubicat a la plaça Catalunya, a la rambla Ginjolers (al costat dels contenidors de l'antic safareig municipal) i a la plaça Frederic Rahola, apropant així els punts de recollida al centre de Roses, mentre que fins ara només es podia abocar aquest tipus d’olis a la deixalleria municipal. Amb el nou servei es vol sensibilitzar la ciutadania i incrementar la recollida dels olis vegetals emprats a les cuines domèstiques, per tal d’evitar el seu abocament a la xarxa pública de clavegueram a través de les piques dels domicilis, o a altres llocs inadequats.

Els contenidors instal·lats estan fabricats en acer inoxidable, l’interior està protegit mitjançant un sifó d’aïllament i el dipòsit interior està dotat de doble capa i càmera d’aire, per garantir-ne un emmagatzematge hermètic. La seva capacitat és de 200 litres, i permeten l’abocament d’olis a través d’una trampilla situada a la part superior.

El buidat i neteja dels contenidors es farà de manera periòdica per l’empresa Recicloil, propietària dels dipòsits i autoritzada com a transportista d’olis vegetals per l’Agència Catalana de Residus que, posteriorment, destinarà l’oli recollit a l’obtenció de combustible ecològic (biodièsel).

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document