Presentació a Roses del llibre Fem Empordà, Economia i Territori de Joan Armangué

Presentació llibre Joan Armangué

Presentació llibre Joan Armangué

07/05/2008 00:00 -    

Salutació.

En primer lloc vull agrair a Joan Armangué que hagi pensat en Roses per presentar el seu llibre, cosa que ja va fer a Figueres.

Tinc l’honor d’haver estat una de les col·laboradores del llibre que avui presentem amb una aportació de caire rosinc i comarcal. Altres polítics de la comarca també ho han fet i penso que això li dóna a l’obra d’en Joan un aire d’obertura i de frescor que tan necessitem en el disseny del què ha de ser el futur de Figueres i de l’Empordà.

Sempre he defensat la necessitat de la capitalitat de Figueres però també defenso i defensaré una capitalitat no excloent i que cerqui complementarietats. Roses, la segona ciutat de l’Alt Empordà, té capacitat i molta potencialitat per desenvolupar, per donar resposta a aquesta complementarietat de què us parlava. Tampoc volem ser els únics però sí que reclamem la importància que ens mereixem i que lluitarem per meréixer-la cada vegada més.

Estem en un moment delicat; tenim davant la concreció d’infraestructures molt importants: TGV, Eix Pirinenc que resoltes d’una manera o altra poden incidir positiva o negativament en la nostra comarca.

Tampoc vull obviar la importància del temps; 4 ó 5 anys de retard poden derivar efectes econòmics difícilment reconduïbles. Hem d’estar atents, dialogar amb rigor, defensar les nostres propostes i treballar per solucions justes per a la nostra gent, pels nostres comerços, pels nostres sectors primaris, en definitiva, sentar bases sòlides de futur.

El futur es guanya dia a dia amb treball i amb claredat d’idees; defensant els interessos generals per damunt d’altres interessos també legítims però sobretot ho hem de fer amb objectius ben planificats i d’alta volada sense que això vulgui dir que no siguin possibles, que ho són.

Joan, et deixo que t’expliquis, que ho fas molt bé. Segur que avui tots i totes aprendrem coses interessants que són, i ho he de dir, producte del treball d’un home, d’un polític intel.ligent i honest.

Ara sí ja us el deixo per a què l’escolteu.

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document