Presentació de la revista “Alberes” destinada al món de l’oli, a Roses el proper dissabte 28 d’abril

El proper dissabte 28 d’abril (12 h), el Centre Enològic i Lúdic Coll de Roses acollirà la presentació del número 6 de la revista “Alberes”, dedicada en aquesta ocasió al mil·lenari món de l’oli. A través d’un dossier central de 45 pàgines, la revista parla d’oliveres i ‘olivassos’, de plagues i gelades, de trulls (el trull d’en Jordà de Roses entre ells),... En la secció destinada a Patrimoni de la revista, l’arxiver de Roses, Jep Barris, repassa també la història del Mas Coll de Roses.
Presentació Alberes a Roses

Presentació Alberes a Roses

25/04/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La presentació del proper dissabte comptarà amb la presència de l’alcalde de Roses, Carles Pàramo; del regidor de Cultura, Marc Danés; dels col·laboradors de la revista Josep Maria Barris (arxiver municipal de Roses) i Josep M. Dacosta (qui també oferirà la xerrada "Elogi de l’olivera"); del seu director, David Pujol; i del director editorial, Àngel Madrià.

La revista "Alberes" va néixer el juliol de 2009 i abasta un espai de geogràfic que es compon per l'Albera, les Salines, l'Empordà, el Rosselló i el Vallespir. La seva estructura es composa d’un dossier central monogràfic i de diverses seccions per conèixer el patrimoni natural i cultural, a més d’entrevistes, propostes per fer sortides a peu, notícies breus referides als pobles, descobertes de llocs d'interès, serveis turístics,...

La temàtica central de la revista que es presenta a Roses el proper dissabte tracta sobre el conreu de l’olivera i la seva expansió pel territori fins a convertir-se en un aliment bàsic, sobre els rituals de què forma part, com la religió, o sobre com va solucionar aspectes pràctics de la vida quotidiana de la gent, com ara la il·luminació, la salut i la bellesa. En definitiva, de com l’olivera s’ha convertit en un element identificatiu del paisatge i de la manera de viure-hi dels seus habitants.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document