Programació de luxe en el 10è aniversari del Teatre Municipal de Roses

La programació hivern-primavera 2012 del TMR, integrada per una trentena d’espectacles, porta fins a Roses muntatges i primeres figures del panorama teatral, avalats per l’èxit de públic i crítica. A més recupera els concerts de Viumúsika, aposta pel teatre amateur de qualitat i prossegueix la seva trajectòria en els apartats de música clàssica i teatre infantil, ara ja plenament consolidats.
Presentació temporada

Presentació temporada

25/01/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses ha optat per una acurada selecció i pel manteniment de la dotació pressupostària destinada a contractació teatral i musical (68.000 € per a aquesta temporada), amb la voluntat de fidelitzar el públic del municipi i de la comarca amb una oferta estable i de gran qualitat. En el 10è aniversari de la seva inauguració, el TMR presenta la temporada hivern-primavera més extensa de la seva història i oferirà entre el 29 de gener i l’1 de juliol, amb excepció del parèntesi produït pel Carnaval, un mínim d’un espectacle setmanal.

Sergi López i el seu aplaudit ‘30/40 Livingstone’ iniciaran la temporada de teatre el proper 29 de gener; seguits per ‘Tenesse’, muntatge de la Companyia Teatre Blau protagonitzat per Martí Peraferrer (11 de febrer); ‘Més enllà dels estels’ (24 de març); ‘Operetta’ (14 d’abril), guardonada amb la distinció a millor espectacle familiar en la darrera edició dels Premis Butaca; i ‘L’Espera’ (12 de maig), amb el triangle interpretatiu format per Clara Segura, Marta Marco i Isabel Rocatti.

En l’apartat musical el TMR recupera les propostes de l'associació Viumúsika que, un divendres al mes, transformen el hall del teatre en una petita sala de concerts que permet al públic gaudir d’espectacles propers i intimistes. En aquesta edició l’escenari s’estrenarà amb Cris Juanico, el 9 de març, que presentarà el seu darrer treball ‘Dues pedres’. El seguiran Anna Roig i L’ombra de ton chien, que portaran a Roses ‘Bigoti vermell’, després del rotund èxit assolit en el Temporada Alta de Girona on van exhaurir totes les entrades del seu concert a l’Auditori de Girona. El 4 de maig D’Callaos tancarà el cicle al so de rumba, rock andalús i flamenc.

El 22 de juny el TMR celebrarà el seu 10è aniversari amb la posada en escena de la cantata La tonalitat de l’infinit, amb textos d’Enric Casasses i música de Feliu Gasull, muntatge amb el qual es va inaugurar la sala l’any 2002. Com en aquella ocasió, la interpretació anirà a càrrec del Grup de Teatre de Roses i de la Coral Cantiga. En aquesta ocasió, l’espectacle es completarà amb La mar, una suite de cinc cançons d’Albert Guinovart sobre textos de Joan Maragall, estrenades pel Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana amb motiu del centenari de la mort del poeta. 

Aquesta, però, no serà l’única onomàstica teatral de l’any al municipi. El Grup de Teatre de Roses arriba al 30è aniversari de la seva creació, i ho celebrarà oferint al públic un programa especial format per Mozart-Salieri (2, 3 i 4 de març), i El Cafè de la Marina, de Josep Maria de Sagarra (29 i 30 de juny i 1 de juliol).

El teatre amateur comptarà amb un important apartat dins aquesta programació on, a més dels muntatges del Grup de Teatre de Roses, ja han confirmat la seva presència el Grup de Teatre la Fraternitat (Sant Llorenç de la Muga) i El Mirall (Blanes). Aquest darrer portarà a Roses la producció ‘Malson of a bitch’, muntatge inaugural de la passada edició de FITAG 2011. Tot i així, des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament es mantenen converses amb altres formacions que podrien augmentar aquesta oferta amateur.

El TMR segueix apostant per la música clàssica amb el cicle Moments Musicals, que per a la nova temporada comptarà amb els concerts El Bolero de Ravel (piano), La dolçor del violoncel (violoncel i piano), Duet d’Amor (violí i piano), Buenos Aires Report (bandoneó i piano) i el concert de Pasqua amb Ave Maria (piano i baríton).

Destacable també és la programació infantil proposada per Optimist (Cinc contes diferents, La camisa de l’home feliç, Balbir el meu avi, La princesa i el pèsol), que edició rere edició omple el TMR amb les seves funcions dominicals destinades al públic familiar. Per la seva part, la Cantada d’Havaneres de Roses, que enguany arribarà a la seva setena edició, se celebrarà l’1 de maig, mentre que el 22 d’abril tindrà lloc el Festival de Danses Tradicionals a càrrec de l’Esbart Dansaire de Castelló d’Empúries i el Taller de Danses Tradicionals de Roses.

Descomptes i gratuïtat per als menors de 16 anys

Tots els espectacles organitzats directament per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses són totalment gratuïts per als menors de 16 anys, mentre que els menors de 25 anys (posseïdors o no del carnet jove), aturats, jubilats i joves amb el carnet del CAR, gaudeixen d’un descompte del 25%.

Per la seva banca, els usuaris acreditats de la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses, compten també amb un 10% de reducció.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document