Propera reurbanització de la plaça Llevant

L’Ajuntament ha adjudicat per un import de 299.000 euros les obres de reurbanització de la plaça Llevant, situada entre l’Av. Montserrat i el carrer Francesc Macià. Aquesta actuació estarà finançada amb un import de 56.000 euros pel Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat, mentre que la Diputació de Girona hi aportarà 197.000 euros.
29/08/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La reurbanització suposarà la millora paisatgística de tot el conjunt, alhora que el farà més accessible i agradable per a veïns i vianants. Tot i així, es mantindrà la seva funció viaria, ja que aquest espai comprèn un dels carrers que creua el poble en sentit transversal.

En la redacció del projecte s’han tingut en compte les necessitats pròpies del sector, caracteritzat per una important activitat comercial i per l’existència de carrers de diferents amplades i característiques. Així, el tram adjacent al carrer Francesc Macià es realitzarà a un únic nivell per aconseguir una visió homogènia, mentre que a l’Avinguda Montserrat es pavimentarà a dos nivells, amb una calçada de tres metres, una franja destinada a aparcament, una zona de càrrega i descàrrega per als comerços, i una vorera d’1,5 metres d’amplada.

Pel que fa a la plaça interior, diferents paviments crearan un joc cromàtic per diferenciar els tres espais que es crearan, cadascun d’ells destinat a un ús. D’una banda, es mantindrà l’espai ocupat per l’arbrat existent, que s’emfatitzarà amb la plantació de gespa i més arbres que formaran una petita zona verda. Un altre espai es destinarà a àrea de jocs infantils, amb paviment elàstic amortidor de caigudes i, finalment, un espai formigonat farà les funcions de zona d’estar i de descans.

El projecte preveu la instal·lació de tot el mobiliari urbà (jocs, bancs, papereres, pilones, etc), enllumenat, arbrat i sistema de reg necessaris, així com el soterrament dels contenidors de recollida selectiva. La durada prevista de les obres, un cop aquestes s’iniciïn, serà de 6 mesos.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document