Propera urbanització dels carrers Mimosa, Els Grecs i Aristòtil

L’Ajuntament de Roses ha aprovat definitivament el projecte per a la urbanització del sector format pels carrers Mimosa, Els Grecs i Aristòtil, els quals presentaven fins ara importants mancances, tant pel que fa a aspectes de vialitat i pavimentació, com a les xarxes de serveis.
20/02/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El projecte aprovat suposarà la urbanització completa d’un àmbit de 3.700 m2, que inclou els carrers paral·lel Aristòtil, Aristòtil, Mimosa i Grecs, així com el passatge existent entre els carrers Grecs i Aristòtil. L’actuació compta amb un pressupost de 650.000 euros, 109.000 dels quals estan subvencionats pel Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat corresponent a l’exercici 2007.

A excepció del carrer Grecs, aquesta zona residencial no havia estat mai pavimentada fins ara, amb els inconvenients que això suposava tant per als veïns com per a la circulació rodada dels vehicles que es dirigeixen cap a l'escola o les urbanitzacions adjacents. D’altra banda, les xarxes de serveis existents són també molt precàries.

El projecte aprovat suposarà la pavimentació dels carrers i l’ampliació o incorporació de voreres per a vianants. A més, s’aprofitarà l’actuació per ordenar la circulació de vehicles en aquest sector, distribuint-la entre els tres carrers principals (Grecs, Aristòtil i Mimosa), ja que fins ara transcorria únicament pel carrer Grecs, amb una amplada insuficient per a la circulació en dues direccions.

Per la seva banda, el passatge que comunica el carrer Aristòtil amb el carrer els Grecs s'urbanitzarà a un sol nivell, amb dos tramades d’escales que minimitzarà la pendent existent, i amb la plantació d’arbrat per fer més agradable l’espai.

El projecte aprovat també inclou la construcció de les noves xarxes de clavegueram i d’aigua potable, la canalització de la xarxa de gas i l’adequació del cablejat d’electricitat i telefonia per una línia en façana o soterrada. Per últim, s’instal·laran l'enllumenat i el mobiliari urbà necessaris i es plantaran una trentena d’arbres.

En el moment actual l’Ajuntament està finalitzant els tràmits d’expropiacions i cessions de terrenys que permetran disposar de l’amplada necessària per a procedir a la urbanització dels carrers. Fins al moment, s’han expropiat un total de sis terrenys per valor d’uns de 50.000 euros.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document