Recepcionades les obres del carrer Sant Sebastià

L’Institut Català del Sòl i l'Ajuntament de Roses han signat el 14 de desembre l’acte de recepció definitiva de les obres d’urbanització realitzades durant els passats mesos al carrer de Sant Sebastià. Els treballs, que es van iniciar a finals de 2010, han suposat la renovació d’aquest cèntric carrer rosinc i ha tingut un cost total de 455.000 euros, 195.000 dels quals subvencionats pel protocol de l’1% Cultural atorgat per la Generalitat de Catalunya.
Signatura recepció d'obres

Signatura recepció d'obres

14/12/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Aquest matí, la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Roses, Sílvia Ripoll, s’ha reunit amb representants de l’INCASÒL, de la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana, i de l’empresa Xavier Alsina, adjudicatària de les obres, per signar l’acta de recepció definitiva de les obres realitzades al carrer Sant Sebastià de Roses.

El projecte ha consistit en la renovació dels 290 metres lineals d’aquest carrer situat entre la Riera Ginjolers i el carrer Francesc Macià
, que s’ha reurbanitzat a un sol nivell per potenciar la seva peatonalització i oferir una visió més oberta del conjunt, impulsant el seu caràcter d’artèria urbana i comercial, on es concentren una cinquantena d’establiments.

Fins abans de les obres, la calçada del carrer Sant Sebastià presentava una amplada irregular i una imatge obsoleta, amb trams de paviment que provocaven importants basses d’aigua en dies de pluja. Les voreres existents a ambdós costats també estaven deteriorades. Les obres han eliminat aquestes voreres i han pavimentat el carrer a un sol nivell per donar prioritat al pas de vianants, tot i que es manté el trànsit rodat destinat al servei dels establiments del carrer.

També s’han renovat i completat les xarxes de serveis. El total de les obres han comptat amb un pressupost de 455.000 euros, subvencionat en 195.000 € per la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge en base al protocol de l’1% cultural que la Generalitat destina a aturar la pèrdua dels valors històrics i culturals, el deteriorament físic i l’envelliment progressiu dels nuclis antics de les ciutats i viles de Catalunya.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document