Reunió a Roses per intensificar les accions contra la venda ambulant

Ahir dimarts, 12 de juliol, va tenir lloc a Roses una reunió entre el subdirector territorial d’Interior a Girona, Albert Ballesta, i representants dels municipis de Roses i la Jonquera, per tractar específicament aspectes relacionats amb la venda ambulant il·legal. En el transcurs de la trobada es va fer balanç de les actuacions desenvolupades fins ara i de l’evolució del fenomen dels manters en ambdós municipis, i es van establir les accions a emprendre per intensificar les mesures contra aquesta activitat.
Reunió subdirector Interior

Reunió subdirector Interior

13/07/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La trobada d’ahir va comptar amb la participació del subdirector d’Interior, dels alcaldes i regidors de seguretat ciutadana i promoció econòmica de Roses i La Jonquera, dels representants dels cossos policials de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Roses i del sector del comerç, i forma part de les reunions periòdiques que es realitzen entre els dos municipis i la Generalitat per abordar la problemàtica i evolució de la venda il·legal ambulant.

La reunió es va iniciar amb la presentació de les accions acordades en la darrera reunió celebrada abans de l’estiu, com el material de la campanya informativa dirigida a ciutadania i clients potencials de la venda ambulant, consistent en l’edició i distribució de tríptics i adhesius dissuassius i en la instal·lació de cartells a la via pública. A continuació es passà balanç dels operatius policials desenvolupats fins ara als municipis, que en el cas de Roses han donat com a resultat fins a data d’ahir la tramitació d’un total de 79 actes i el comís d’uns 1.500 kg de material.

Davant les dificultats per posar fre al greu problema que la venda il·legal, els presents van acordar continuar intensificant les operacions coordinades entre els cossos policials de Mossos d’Esquadra i Policia Local, amb el clar objectiu de no baixar la guàrdia davant aquest fenomen tant perjudicial per a l’activitat comercial i la imatge de les poblacions que el pateixen.

Un dels aspectes destacats va ser la dificultat dels municipis a l’hora d’actuar de manera resolutòria davant aquestes pràctiques, ja que l’única via amb què es compta actualment és la tramitació de les corresponents infraccions i sancions per incompliment de la normativa municipal, sense poder fer front al problema per la via penal. En aquest sentit, es va traslladar al subdirector territorial d’Interior la petició d’instar als estaments superiors (Conselleria d’Interior, Conselleria de Justícia,...), a la implantació d’una solució definitiva per afrontar aquesta activitat, com podria ser un canvi legislatiu que permeti actuar de forma més efectiva per erradicar definitivament la problemàtica. 

Mentrestant, des de l’Ajuntament de Roses es manté la clara aposta per continuar intensificant les accions contra la venda il·legal tant amb operacions continuades de decomís de material i sancions als venedors, com amb campanyes de conscienciació entre els possibles compradors, així com a cercar el suport i implicació de totes les administracions a l’hora de sumar esforços per posar punt i final a aquesta problemàtica.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document