Reunió del Comitè de Seguiment del Pla de Barris de Roses

Dijous 18 de novembre ha tingut lloc a Roses la reunió del Comitè d’Avaluació i Seguiment del Projecte d’Intervenció Integral del Casc Antic de Roses, projecte que significa una inversió en el nucli del municipi de 8,63 MEUR durant el període 2009-2012. L’acte ha comptat amb la presència de representants de la Generalitat, de l’Ajuntament de Roses i de representants d’entitats i agents econòmics i socials del municipi.
REunió Comitè Seguiment

REunió Comitè Seguiment

18/11/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Durant la reunió s’ha fet balanç de l’estat de tramitació i realització dels diferents projectes inclosos en el Pla. Entre les actuacions ja realitzades, es troben les obres de reurbanització de la cruïlla dels carrers Nou i Peralada, el soterrament de contenidors a la Riera Ginjolers, l’adquisició d’una finca al carrer Trinitat i la campanya de sensibilització de reciclatge realitzada el passat estiu.

D’altra banda, les accions i millores que es desenvoluparan properament, i que ja compten amb els corresponents projectes aprovats –alguns d’ells ja en fase de licitació per a la seva execució-, són la reurbanització de carrers dels àmbits Nou- Puig Rom- riera Ginjolers – plaça Llevant i Nou-Gravina-F. Macià- Peralada, el soterrament de contenidors d’una nova illa a la Riera Ginjolers, la restauració dels rentadors de la Riera, la instal·lació de fibra òptica al barri, l’estudi de millora i oferta comercial, l’avantprojecte d’equipament cultural a la riera Ginjolers, i l’adquisició de dues finques (al carrer Palmerola i al carrer Sant Isidre), per incidir en l’esponjament d’aquestes àrees.

A continuació, ha tingut lloc l’exposició de projectes endegats en matèria socioeconòmica, on s’inclouen l’elaboració d’una diagnosi i estratègia general d’intervenció de la promoció econòmica del Casc Antic, els plans d’ocupació i el Servei d’Orientació Laboral destinats a millorar l’ocupabilitat dels habitants del barri, la diagnosi de locals de negoci en el barri, i els projectes de suport al comerç local coordinats amb l’associació de comerciants de Roses.

Per últim, s’ha obert un torn de paraula, on els membres representats dels diferents àmbits han pogut exposar els seus suggeriments i propostes, i on s’han debatut les possibles actuacions a emprendre.

La reunió ha comptat amb l’assistència de representants dels departaments de PTOP, Treball, Salut, Governació, Economia i Finances, Acció Social i Ciutadania, i Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat; alcaldessa, regidors i tècnics de l’Ajuntament de Roses; i de representants de les associacions d’Avis Jubilats del Mar, de Comerciants de Roses, de Càritas, de l’Embranzida Jove, de la SUF i de Dones Rhodes.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document