Roses acull la novena etapa del Tour de França a Vela

L’arribada a Roses de les embarcacions participants en la trentena edició del Tour de França a Vela, està prevista entorn a les 16 h del proper diumenge 22 de juliol. L’endemà, entre les 12.30 h i les 17 h aproximadament, la Badia de Roses serà escenari de la regata corresponent a la novena etapa d’aquesta competició. A terra, la instal·lació d’un gran espai d’animació al Port Esportiu de Roses, oferirà diversió i activitats complementàries als espectadors del Tour.
Tour à voile

Tour à voile

20/07/2007 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Tour de França a Vela, que se celebra des de l’any 1978, està considerada la principal competició de vela anual de França i és un referent esportiu internacional. Durant el mes de juliol, els participants recorren gran part de la costa francesa, des del Canal de la Manxa fins a la costa Mediterrània de Marsella. Els participants es divideixen en les categories general, amateurs i estudiants, i tots ells competeixen amb un mateix tipus de veler anomenat "Mumm 30", de 9,4 metres d’eslora.

Les embarcacions arribaran a Port de Roses provinents de Saint Cyprien la tarda del proper diumenge, després de realitzar una travessia de 36 milles. La regata de competició per aigües de la Badia de Roses tindrà lloc l’endemà, a partir de les 12.30 del matí, i serà visible des de qualsevol punt del passeig marítim de la població.

Tres navegants de Roses tindran l’oportunitat d’experimentar de primera mà l’aventura de participar en el Tour a Vela, ja que gràcies a un acord amb l’organització de l’esdeveniment, podran embarcar en tres dels velers participants.

L’arribada de la regata està prevista entorn a les 17 h. Durant el lliurament de premis, que tindrà lloc als estands instal·lats al Port Esportiu de Roses (19 h), l’Ajuntament de Roses farà entrega a tots els participants d’un pack-obsequi amb samarretes i material promocional de la vila.

Com a activitat complementària a la competició, un dels grans atractius del Tour a Vela és la instal·lació d’un gran centre d’animació de 2.000 m2 al Port de Roses, l’anomenat village d’animació, integrat per stands esportius, jocs, botigues, podium, pantalles gegants, bar, actuacions musicals, etc. Aquest centre lúdic porta entre 20.000 i 40.000 visitants a cada etapa i romandrà obert al públic el diumenge 22 i el dilluns 23 de juliol. També en el Port Esportiu, s’instal·larà el village oficial de l’organització del Tour.

Els regatistes del Tour a Vela 2007 abandonaran la vila de Roses amb destinació a Port Barcares (45 milles de recorregut), el dimarts 24 de juliol, a les 8 del matí.

PROGRAMA TOUR DE FRANCE À VOILE – ROSES 2007

Diumenge 22 juliol

11h Obertura del Village Oficial al Port Esportiu

12h Obertura del Village d’Animació al Port Esportiu

16 h (aprox) Arribada de la regata entre Saint Cyprien i Roses (36 milles)

19.30 h -21h Animació musical New Wave Tour

20h Tancament Village Oficial

24h Tancament Village Animació

Dilluns 23 juliol

10h Obertura del Village Oficial al Port Esportiu

11h Concentració de regatistes

11.30 h Obertura del Village d’Animació

12.30 h Sortida de la Regata

17h Arribada Regata

19h Lliurament de Premis

20h-21h30 Animació musical New Wave Tour

20h Tancament del Village Oficial

23h Tancament del Village d’Animació

Dimarts 24 de juliol

07h Concentració de regatistes

08h Sortida de la regata entre Roses i Port Barcares – 45 milles  

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document