Roses acull la trobada de la Comissió Territorial de les Destinacions de Turisme Familiar de la Costa Brava

Aquesta setmana ha tingut lloc a Roses la trobada de treball dels representants de les cinc Destinacions de Turisme Familiar (DTF) de les comarques gironines. Aquesta és la primera ocasió en què la destinació de Roses ha participat de forma activa i de ple dret en la comissió, després del seu ingrés a la Certificació de Turisme Familiar obtingut l’any 2010.
Reunió comissió destinacions turístiques

Reunió comissió destinacions turístiques

03/06/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Dimecres 1 de juny, una quinzena de representants de la Comissió Territorial Costa Brava 2011, i més concretament del Programa de Destinacions de Turisme Familiar de Catalunya, es va reunir a les dependències del Departament de Turisme de Roses per fer balanç de la seva activitat i marcar les principals accions que s’impulsaran durant la propera temporada.

La reunió va anar dirigida per la directora de Màrqueting de l’Agència Catalana de Turisme, la cap de Programes per al Territori i la directora del Producte Familiar i va permetre als membres presents fer un seguiment i avaluació de les accions desenvolupades, establir quines són les seves prioritats i mercats estratègics, identificar les principals accions de promoció i fer propostes per al pla d'accions i objectius de la promoció de les DTF a impulsar la propera temporada.

La Destinació Turística Familiar és un segell d’especialització promogut per la Dir. Gral. de Turisme de la Generalitat que, mitjançant un procés d’auditoria, distingeix els municipis que han millorat el seu allotjament, infraestructures, restauració i serveis, per a la seva adaptació a les necessitats del turisme familiar.

Roses, conscient que el 60% dels turistes que visiten Catalunya ho fan dins el grup familiar, ha engegat durant els darrers anys un paquet d’accions, adreçades a dotar el municipi i els serveis que ofereixen les empreses locals amb els requisits necessaris per obtenir el segell d’especialització en turisme familiar. Després del procés d’auditoria i un cop acomplerts els requisits i paràmetres establerts per la marca que impliquen tant al municipi i a la zona turística com als establiments i serveis, la població va rebre la certificació a principis de 2010.

Entre les actuacions impulsades tant pel consistori com pel sector turístic de Roses per potenciar la destinació familiar, es troben l’organització del parc infantil de platja durant els mesos de juliol i agost, propostes de lleure i entreteniment, serveis de cangurs amb idiomes, serveis de vigilància i protecció, organització d’espectacles infantils al carrer, guies de seguretat de la destinació... i pel que fa als establiments d’allotjament i restauració, l’especial cura en la seguretat dels espais i serveis per als menors, tals com habitacions comunicades, serveis d’animació infantil, intercomunicadors, menús infantils, trones i canviadors de bolquers als restaurants, etc.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document