Roses acull l’espectacle infantil “Menja fruita” per celebrar la VII Setmana Europea Contra el Càncer

El proper divendres 8 d’octubre el municipi de Roses acollirà la festa “Menja fruita”, un espectacle dirigit als nens de 5 anys i les seves famílies per sensibilitzar-los de la importància de la ingesta de fruita a la dieta. Aquesta iniciativa s’emmarca dins la celebració de la Setmana Europea Contra el Càncer (SECC), la campanya anual de promoció de la salut i prevenció del càncer que organitza la Federació Catalana d’ Entitats contra el Càncer (FECEC) des de l’any 2004.
Menja fruita

Menja fruita

01/10/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La festa tindrà lloc al teatre municipal a les 9 hores, amb més de 225 nens participants confirmats, que gaudiran d’un espectacle amb titelles, després del qual faran un taller d’un iman en forma de fruita i se’ls regalarà una poma.

Enguany, la Setmana Europea Contra el Càncer se celebra del 8 al 17 d’octubre, amb el lema "Actua per prevenir el càncer: Menja sa i mou-te!" diferents actes programats a tot el territori català per difondre el Codi europeu contra el càncer, que conté la recomanació de menjar com a mínim 5 peces de fruita i/o verdura, i realitzar 30’ d’activitat física diàriament. Fins a un 25% dels casos de càncer es podrien evitar seguint aquestes recomanacions i evitant l’obesitat.

A més de Roses, l’espectacle infantil es realitzarà a les poblacions de Camprodon, Vic, Tona, Girona, Figueres, Platja d’Aro i Calonge. Per fomentar l’activitat física, el proper 17 d’octubre s’han organitzat una matinal d’atletisme a Vic i una passejada a Ripoll, sota el lema: "Mou-te i fes salut". També estan previstes diverses xerrades dedicades a la prevenció del càncer colo rectal i tallers per ensenyar a confeccionar menús saludables.

Aquesta activitat està organitzada conjuntament per la FECEC i la Fundació Roses contra el càncer, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses. Ambdues entitats sense ànim de lucre que treballen conjuntament per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies a Catalunya. La Fundació Roses va néixer el 1998 i, actualment, dona servei als habitants d’aquesta població, mentre que la FECEC es va constituir l’any 2001, agrupa 13 organitzacions catalanes i porta a terme accions d’informació, divulgació i prevenció sobre les malalties oncològiques en tot l’àmbit territorial de Catalunya.

Altres activitats de la Setmana Europea Contra el Càncer organitzades per la FUNDACIÓ ROSES CONTRA EL CÀNCER:

14 Octubre: Taller de Primers Auxilis per a Malalts de Càncer
Lloc i Hora: CAP de Roses a les 19h
Dirigit a: Malalts, familiars, cuidadors i voluntaris
Cal inscripció prèvia trucant a la Fundació al 972151295-619182938

15 Octubre: XIII Sopar Benèfic de la Fundació Roses Contra el Càncer
Lloc i Hora: Hotel Almadrava Park de Roses a les 21.30h
Venda d’entrades a la Fundació, trucant al telèfon 972151295 i 619182938

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Documents

Accions del document